Razer Phone släpps i Sverige 17 november

Gamingjätten Razer tar klivet in på mobilmarknaden genom att lansera Razer Phone — en kraftfull telefon optimerad för underhållning och gaming.

Razer Phone släpps i Sverige 17 november 1Säljstart i Sverige blir den 17 november – men telefonen kan förbeställas redan nu hos Tre som är exklusiv återförsäljare i Sverige.

Under ett lanseringsevent i London i onsdags kväll avtäcktes Razers nya storsatsning — Razer Phone. Företaget har tagit sin kunskap och erfarenhet inom gaming vidare till mobilplattformen och fokus under utvecklingen har varit att skapa en mobil som är optimerad för underhållning och gaming.

För att klara de tuffa kraven är Razer Phone utrustad med 5,72-tums IGZO-display med stöd för 120Hz uppdateringsfrekvens och den senaste processorn från Qualcomm, Snapdragon 835, med 8GB RAM för en flytande spelupplevelse helt utan lagg.

Med ett 4 000mAh-batteri, ett av det mest kraftfulla på marknaden, ska användare kunna konsumera underhållning och spela i stort sett obegränsat utan att behöva oroa sig för att batterisymbolen går ner på rött. Razer Phone är även försedd med framåtriktade THX-certifierade stereohögtalare från Dolby ATMOS med dubbla förstärkare.

I Sverige blir mobiloperatören Tre exklusiv återförsäljare av Razer Phone. Samarbetet mellan Tre och Razer utannonserades tidigare i år då de båda bolagen berättade att man hade ingått en global strategisk allians, tillika Razers första samarbete med en mobiloperatör, för en gemensam satsning på gaming för mobila plattformar.

Det känns väldigt kul för oss. Razer är ett starkt varumärke som har en dedikerad community i Sverige. Det här är ett välkommet tillskott på mobilmarknaden från en aktör med stor kunskap och erfarenhet inom gaming, ett område som hela tiden växer sig starkare på mobilplattformen, säger Johan Lindahl, Head of Devices på Tre Sverige.