Xiaomi och Leica fördjupar samarbete för mer innovation kring mobilkameror
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Xiaomi och Leica fördjupar samarbete för mer innovation kring mobilkameror

Xiaomi och Leica fördjupar samarbete för mer innovation kring mobilkameror

Publicerat av: Redaktionen

I dag meddelar Xiaomi och Leica Camera AF att de tillsammans har grundat Xiaomi x Leica Optical Institute.

Målet med institutet är att företagen tillsammans ska skapa en banbrytande standard för kameraprestanda i mobila enheter, både i form av teknik och användarupplevelse.

Den första produkten att bygga på den gemensamt satta standarden blir Xiaomi 14 Ultra, som är Xiaomis nästa flaggskeppstelefon med planerad lansering senare under månaden.

Xiaomi x Leica Optical Institute kommer att dra nytta av de båda företagens styrkor för att bland annat fokusera på fyra viktiga tekniska aspekter när det gäller mobilfotografering:

  • Ta fram ultraprecisa optiska linser i små formfaktorer.
  • Uppnå bästa möjliga prestanda för datorstödd fotografering.
  • Upprätthålla den allra striktaste optiska standarden för linser.
  • Forska kring samt tillämpa toppmodern optoelektronisk teknik.

Xiaomi och Leica fördjupar samarbete för mer innovation kring mobilkamerorFör att uppnå detta har Xiaomi och Leica gjort stora investeringar och satt ihop ett team med över 200 experter. Peter Karbe, som bland annat har designat fjärde generationens Leica-linser, kommer att vara den optiska experten för teamet.

Xiaomi kommer att bidra med FoU-resurser för institutet. I nuläget planeras tre olika laboratorier i Beijing vilka kommer att fokusera på kamerahårdvara, bildbehandling och objektiv samt subjektiv bildkvalitetsutvärdering. Med en sammanlagd yta på 2 644 kvadratmeter kommer laboratorierna att tillhöra de bästa, största och mest automatiserade för innovation inom kamerateknik.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar