Oslagbar batteritid och kraftfull ny processor i slimmat format – här är nya Suunto 9 Peak Pro
Hem PRODUKTNYHETER Oslagbar batteritid och kraftfull ny processor i slimmat format – här kommer den nya Suunto 9 Peak Pro

Oslagbar batteritid och kraftfull ny processor i slimmat format – här kommer den nya Suunto 9 Peak Pro

Publicerat av: Redaktionen

Den nya, helt koldioxidkompenserade multisportklockan Suunto 9 Peak PRO GPS erbjuder ett nytt, snabbare och mer lättnavigerat gränssnitt och den bästa batteritiden på marknaden.

Allt detta i en kompakt och elegant klocka testad enligt den högsta standarden.

Suunto kan stolt presentera Suunto 9 Peak Pro, en GPS-multisportklocka producerad med 100% förnybar energi i Finland och den första Suuntoklockan som har ett spårat koldioxidutsläpp som sedan kompenseras enligt verifierade koldioxidenheter*. Under hela klockans livstid bidrar den till enbart 7,5 kg CO2e – motsvarigheten till att köra en bil på fossilt bränsle i 44 km.

Som alltid med Suunto kan du förvänta dig en robust klocka, som samtidigt är lätt och elegant. Baserat på den tidigare prisvinnaren Suunto 9 Peak, är den nya klockan extremt tålig och en av de tunnaste (10,8 mm) och lättaste GPS sportklockorna i kategorin. Den smälter in i alla sammanhang, passar mindre handleder och kan utstå alla miljöer.

Suunto 9 Peak Pro är designad för att vara långlivad och möjlig att reparera för att minimera klimatavtrycket. Gjord i material av högsta kvalité och testad av Suunto i en mängd olika förhållanden för att se klockans styrka – is, sand, vatten, stötar och tryck samt salt.  Atleter i olika delar av världen har testat klockan och den har även uppnått militär standard av uthållighet*. Använd klockan när du bestiger Everest, testa den nya dyk-funktionen för att mäta djup, spåra din cykelpendling för att se hur mycket CO2e du sparat, eller kombinera den med din outfit för en middag. Extremt elegant, extremt mångsidig.

”Suunto 9 Peak Pro utformades med en ny, mer kraftfull hårdvara som tar prestandan till en ny nivå samtidigt som batteritiden är den bästa på marknaden jämfört med liknande produkter”, säger vice produktutvecklingschefen Sami Männistö. ”Det nya gränssnittet, med större ikoner och siffror samt den vita bakgrunden med färgade element gör det enklare att använda och läsa på klockan under aktiviteter vilket låter sportentusiaster fokusera på det de gör bäst.”

Oslagbar batteritid och kraftfull ny processor i slimmat format – här är nya Suunto 9 Peak ProSuunto 9 Peak Pro erbjuder den bästa batteritiden hos Suunto någonsin med tre olika batterilägen: Performance, Endurance och Tour. Batteriet håller i 21 timmar vid vardaglig användning, 40 timmar i Performance-läge, 70 timmar i Endurance-läge och 300 timmar i Tour-läge. Suunto 9 Peak Pro kan anslutas till uppemot fyra satellitsystem (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU) och upp till 32 individuella satelliter samtidigt. Detta bidrar till bättre precision under aktiviteter i utmanande GPS-miljöer såsom omgiven av höga byggnader eller i djupa bergsdalar.

Suunto 9 Peak Pro funktioner:
 • Ultratunn: 10,8 mm (exkluderar HR dome). Skärmstorlek: 1,2”
 • Vikt: Titaniummodell 55 g och stålmodell 64 g
 • GPS-klocka med det lägsta klimatavtrycket på marknaden: enbart 7,5 kg CO2e-utsläpp under klockans livstid
 • Helt koldioxidkompenserad genom återplanteringsprojekt med Verified Carbon Units (*bekräftat av det internationella verifieringsprogrammet som säkerställer kvalitén på projekt för att minska koldioxidutsläppen) via Tree-Nation
 • Testad i högsta militära standard (*MIL-STD-810H). Lista för kriterier här
 • Daglig aktivitetsspårning: se dina steg, kalorier, din sömn, stressnivå och mer
 • Extremt snabb laddning: 100% batteri på 1 timme eller 10 timmar av träningstid efter 10 minuters laddning
 • Barometrisk sensor
 • Over the air software uppdateringar
 • Gjord med safirglas, rostfritt stål och två modeller med grade 5 titanium
 • Vattentät ner till -100 m
 • Nytt dykläge som kan spåra din aktivitet ner till -10 m
 • 97 sportlägen att välja från och möjlighet att skapa egna lägen.

Kombinerat med Suunto-appen och en mängd olika partnerskap ger Suunto 9 Peak Pro användaren en uppsjö av vägvisarval, vägvisning i realtid samt avancerade träningstillbehör. Att upptäcka samt skapa vägar är lätt med Suunto-appens färgdiagram, 3Dkartor samt ytkartor.

Nytt i Suunto-appen, som nu även är kompatibel med iPad och Android surfplattor, är att användare nu kan strukturera sin träning i förväg och följa sin plan under träningstillfället. En ny lavinkarta kan visa områden som riskerar laviner för att göra det enklare att planera säkra alpinresor. Hemma från äventyret kan användaren dela sin resa med vänner och familj som 3D-animation.

Suunto 9 Peak Pro kommer att vara tillgänglig i sex olika versioner, fyra modeller i rostfritt stål (499€) och två modeller i titanium (629€). En stor variation av klockarmband kommer finnas tillgängligt för att låta användaren visa sin egen personliga stil. Klockan kommer att vara tillgänglig i utvalda butiker för förköp den 11 oktober samt tillgänglig att köpa den 25 oktober 2022.

Relaterade Artiklar