2021 07 08 ONEPLUS PROJECT DENNIZ 5133
Hem LEVERANTÖRERONEPLUS OnePlus Nord 2 5G: Nästa Stora Steg

OnePlus Nord 2 5G: Nästa Stora Steg

Publicerat av: Redaktionen

Tänjer på gränserna för en fantastisk vardagstelefon

Idag lanserade det globala tech-bolaget OnePlus telefonen OnePlus Nord 2 5G, det senaste tillägget i företagets lite billigare smartphone-serie, OnePlus Nord.

Nord 2 levererar en omfattande uppgradering från första Nord, när det gäller allt från kamera och prestanda till laddning och design.

OnePlus Nord 2 kommer med hårdvara på toppnivå, inklusive en 50 MP AI trippelkamera med en Sony IMX766-sensor och optisk bildstabilisering (OIS), Warp Charge 65 och flaggskepps-processorn MediaTek Dimensity 1200-AI, detta kombinerat med OnePlus signaturmjukvara OxygenOS erbjuder den användarna en snabb, smidig och mångsidig upplevelse.

“OnePlus Nord 2 5G bekräftar vårt åtagande att dela fantastisk teknologi med världen”, säger Pete Lau, grundare av OnePlus. ”Med framsteg inom smartphone-teknologi även i mellanklassen kan vi nu leverera premiumupplevelser på mer tillgängliga enheter. Vi är övertygade om att Nord 2 är en värdig efterträdare till den ursprungliga OnePlus Nord.”

Flaggskeppsegenskaper

OnePlus Nord 2 5G integrerar kraftfull kamerahårdvara med AI-assisterade programvaruförbättringar med hjälp av det nya MediaTek-chipsetet, detta för att leverera en enastående och mångsidig foto-upplevelse. Nord 2 ger avsevärda förbättringar under nattfotografering med hjälp av OIS och huvudsensorn 50MP Sony IMX766, som kan fånga 56% mer ljus än Sony IMX586 från den första Nord. Med Nightscape Ultra, en förbättrad version av OnePlus Nightscape-läge, kan användare ta bättre och ljusare foton även under förhållanden så svaga som 1 lux.

OnePlus Nord 2 5G har också en 8MP ultravid kamera med ett 119,7-graders synfält tillsammans med en 32MP selfie-kamera med en Sony IMX615-sensor, frontkameran har den högsta upplösningen på en OnePlus-enhet någonsin. Den nya Group Shots 2.0-funktionen på den främre kameran kan upptäcka upp till fem ansikten åt gången och optimerar aspekter från hudton till ansiktsdetaljer. Dessutom är Nord 2 utrustad med AI Video Enhancement som förbättrar ljusinspelning, färg och kontrast i videoinspelningar i realtid. För stillbilder levereras Nord 2 med AI Photo Enhancement, en funktion som känner igen upp till 22 olika fotograferingsscenarier och automatiskt justerar inställningarna för förbättrade resultat.

Liksom flaggskeppen i OnePlus 9-serien har Nord 2 ett 4500mAh dualcellsbatteri. Med Warp Charge 65-laddningstekniken laddas den från 0-100% på mindre än 35 minuter. Nord 2 anpassar sig också för att reducera tiden där telefonen ligger på 100% batteri för att upprätthålla god batterihälsa vid laddning över natten.

Fast and Smooth 

OnePlus Nord 2 5G drivs av MediaTek Dimensity 1200-AI-processorn. Byggd på TSMC:s 6nm-process har standard Dimensity 1200 en ARM A78-arkitektur som ger 65% snabbare CPU-prestanda och 125% GPU-prestanda jämfört med prestandan i OnePlus Nord som lanserades juli 2020. OnePlus har arbetat nära MediaTek för att förbättra processorns AI-baserade funktioner. För att lyfta fram de nya AI-funktionerna i chipsetet har OnePlus och MediaTek valt namnet Dimensity 1200-AI, vilket skiljer det från standard Dimensity 1200.

Nord 2 kommer också med en 6,43-tums flytande AMOLED-skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens. Med nya funktioner som AI Color Boost och AI Resolution Boost, som förbättrar färger och uppskalar upplösningar från populära appar, erbjuder Nord 2 levande och dynamiska visuella upplevelser.

Nord 2 är förinstallerad med OxygenOS 11.3, OnePlus snabbaste och mest responsiva mjukvara hittills. OxygenOS 11 har betydande förbättringar som mörkt läge, zen mode, bekväma förbättringsmanövreringar och olika alternativ för Always on display (AOD), samt ytterligare kustomiseringar såsom gester och spelvänliga anpassningar i nya OnePlus Gaming App på OxygenOS 11.3.

Plus allt annat som användarna älskar med OnePlus

OnePlus Nord 2 5G finns i två fantastiska färger på den europeiska marknaden – Blue Haze och Gray Sierra – som alla är hållbara, fingeravtrycksbeständiga och vackert utformade.

2021 07 08 ONEPLUS PROJECT DENNIZ 5133Nord 2 har ytterligare förbättringar för att förbättra den totala upplevelsen, ända ner till detaljerna. Med två 5G-SIM-kortsplatser och 5G-nedladdningshastigheter på upp till 2,95 Gbps ger Nord 2 stabil och pålitlig support för mobilt internet. Enheten innehåller också stereohögtalare för en uppslukande ljudupplevelse och Haptics 2.0 för att ge mjukare och känsligare respons när man navigerar sig fram på skärmen.

OnePlus Nord 2 5G kommer att få två års stora Android-uppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar.

Priser och Tillgänglighet

OnePlus Nord 2 5G kommer vara tillgänglig för försäljning på vår hemsida http://onepl.us/Sweden och följande partners från och med 28 juli:

Amazon – https://www.amazon.se/dp/B096B1J5TV
Elgiganten, Webhallen, NetOnNet, INET, Dustin & Media Markt.

 

RAM Minne Färger Pris Säljstart
8 128 Blue Haze

Gray Sierra

4490 SEK 28 juli, 2021
12 256 Blue Haze

Gray Sierra

5290 SEK 28 juli, 2021

 

OnePlus anordnar även förbokningar för alla sina fans som vill köpa OnePlus Nord 2 5G före säljstart. Förbeställningen på oneplus.com och samtliga partners börjar från 22 juli kl 16:45 och slutar midnatt den 27 juli. Alla konsumenter som köper OnePlus Nord 2 5G på oneplus.com under förbeställningsperioden kommer att vara de första som får enheten med tidig leverans från 26 juli. Ytterligare fördelar inkluderar 10% rabatt på Nord 2-skal och skärmskydd samt 50% rabatt på OnePlus Buds Z.

Relaterade Artiklar