Head of crypto Ed Cooper Revolut 002
Hem NYHETER Revolut lägger till ytterligare kryptovalutor – erbjuder nu totalt 53 tokens

Revolut lägger till ytterligare kryptovalutor – erbjuder nu totalt 53 tokens

Publicerat av: Redaktionen

Under våren har Revolut satsat på och utvecklat sitt kryptoerbjudande rejält.

I april kunde användare välja mellan tio valutor, sedan dess har fintechbolaget lagt till ytterligare 43 tokens i appen. I veckan utvecklades erbjudandet ytterligare, då Marketplace, Web 3.0 och DeFi collections lades till. 

Revolut erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter  – med krypto som en allt mer populär tjänst. Sedan förra sommaren har Revolut sett en ökad användning av appens krypto-tjänst i takt med kryptos ökade popularitet hos allmänheten. Bitcoin, Ethereum, XRP och det senaste tillskottet av ADA är de mest populära valutorna och som ökar mest.

I april adderades valutorna ADA, UNI, SNX, YFI, UMA, BNT, FIL, NMR, LRC, OXT och GRT. Sedan dess har även följande tokens lagts till i Revoluts kryptoerbjudande, med AMP, MANA, CHZ, ANKR och NU som senaste tillskott:

  • Network: ATOM, NKN, MATIC, ALGO, CELO, DOT, ICP och SOL
  • Oracle: BAND, LINK och TRB
  • Meme: DOGE
  • DeFi: AAVE, COMP, CRV, SUSHI, 1INCH, MIR, KNC, KEEP och AMP
  • Marketplace: OGN, BAT, ENJ, MANA och CHZ
  • L2: SKL och CTSI
  • Storage: STORJ och RLC
  • Web 3.0: ANKR och NU

Förutom ett brett utbud av kryptovalutor lanserade fintechbolaget tidigare i vår även en beta för krypto-uttag för användare i Storbritannien. Revolut planerar att göra funktionen tillgänglig även för användare i EU senare i år.

Head of crypto Ed Cooper Revolut 002

Edward Cooper, Head of Crypto på Revolut

– “Allt fler kunniga och intresserade användare efterfrågar tillgång till krypto från deras leverantör av finansiella tjänster. Det är ännu ett verktyg i användares finansiella verktygslåda, precis som aktiehandel eller råvaruhandel. Vårt mål på Revolut är att bygga en finansiell superapp, och med det menar vi att vi vill stödja finansiella produkter som vi tror att Revolut kan göra tio gånger snabbare, enklare, säkrare och billigare. Krypto är ett bra val för hundratusentals användare, och vi tror att vi kan göra det tio gånger enklare och tio gånger mer säkert, säger Edward Cooper, Head of Crypto på Revolut.

Revolut påminner sina kunder i sin kommunikation om att kryptovalutor är volatila tillgångar och priserna kan förändras snabbt. Revolut tror på att bredda tillgången till krypto, men det kanske inte är lämpligt för alla, så företaget uppmuntrar sina kunder att undersöka de olika kryptovalutorna samt riskerna och möjligheterna innan de köper eller säljer. Kunder bör granska oberoende källor och lära sig skillnaderna mellan tokens samt överväga deras personliga förutsättningar när de köper eller säljer krypto. Kapitalet är i risk och kryptovalutans värde kan gå ner, liksom upp, mycket snabbt.

Relaterade Artiklar