Sustainability Award Zalando vid Copenhagen Fashion vinner WeekSTAMM
Hem NYHETER Sustainability Award Zalando vid Copenhagen Fashion vinner WeekSTAMM

Sustainability Award Zalando vid Copenhagen Fashion vinner WeekSTAMM

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar Zalando, en ledande europeisk online-plattform för mode och livsstil, att STAMM vinner Zalando Sustainability Award AW23, som delas ut under Copenhagen Fashion Week.

STAMM imponerade särskilt på juryn med sitt användande av mer hållbara material, inklusive återvunnet dun och indiskt Khadi, ett tyg skapat med ekologisk, handspunnen bomull.

Elisabet Stamm, Creative Director, säger: “Att bli utsedd till vinnare av Zalando Sustainability Award är både magiskt och motiverande. Det är en hyllning till ett ungt varumärke som drivs av innovation, mångfald och estetiska uttryck med ett medvetet tankesätt. Vi är glada och stolta över att vara en del av en så viktig och ändamålsenlig plattform och få möjlighet att komma i kontakt med branschledare. Genom att vinna det här priset kommer vi att kunna utöka vårt nätverk och fortsätta arbeta för att åstadkomma positiva förändringar. Jag hoppas också kunna inspirera andra att skapa med ett syfte och tro på utbyte över gränserna.”

STAMM vinner 20 000 euro samt möjligheten att utveckla en exklusiv kollektion tillsammans med Zalando som kommer att utnyttja mer hållbara designlösningar inom material, produktionsprocesser, teknik och spårbarhet. För att ytterligare stödja STAMM i deras tillväxt kommer Zalando att göra kollektionen som visades vid Copenhagen Fashion Week tillgänglig för Zalandos kunder på alla europeiska marknader.

Lena Sophie Röper, Director of Designer & Luxury på Zalando säger: “Vi är glada att kunna utropa STAMM som den femte vinnaren av Zalando Sustainability Award vid Copenhagen Fashion Week. Hantverket och broderierna på läderplaggen samt den komplexa konstruktionen av dunjackorna var en höjdpunkt.. Vi ser fram emot vårt samarbete med STAMM för att skapa en kapselkollektion som utforskar alternativa designlösningar och innovativa idéer.

Cecilie Thorsmark, CEO på Copenhagen Fashion Week, säger: ”När Stamm Exchange valdes som vinnare av den här upplagan gjordes det som en hyllning till varumärkets oändliga engagemang för att utforska innovativa materialsammansättningar och transformativa silhuetter. Stamm Exchanges kreationer är inspirerande inte bara genom sin häpnadsväckande design utan också genom att de är bärare av varumärkets engagemang för att stödja och återupprätta användningen av handgjorda material.”

Bland de övriga finalisterna fick Selam Fessahaye beröm av juryn för sitt enorma utbud av material och sin tekniska kompetens, medan TG Botanical fick beröm för sitt hantverk, sin användning av naturliga råvaror och sin lokala produktion.

Relaterade Artiklar