Grattis Loreen! Nu måste Stockholm välkomna Eurovision 2024
Hem TRENDER Grattis fantastiska Loreen! Eurovision 2024 i Stockholm!

Grattis fantastiska Loreen! Eurovision 2024 i Stockholm!

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges musikdrottning Loreen levererade 100 procent på Eurovisionscenen i Liverpool ikväll och vann folkets hjärtan.

Nu behöver Stockholm göra sig redo att välkomna världen till Sveriges huvudstad 2024.

– Wow, vilket superframträdande hon gör, Loreen! Jag ser redan fram emot att välkomna gäster från hela Sverige och världen till Stockholm nästa år, säger Jan Jönsson (L), eurovisionfantast och oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

– Stockholm har kapaciteten, infrastrukturen och resurserna, men framför allt har Stockholm två miljoner festglada invånare i länet. 2024 är dessutom ett historiskt schlagerår då det är 50 år sedan Abba tog hem Sveriges första seger någonsin med låten Waterloo, och vad passar väl bättre än att förlägga värdskapet i huvudstaden där Abbamuseet ligger?, säger Jan Jönsson (L).

Med värdskapet för större arrangemang som Eurovision följer också en del kostnader. Samtidigt har besöksnäringen haft ett par svåra år under pandemin, krigsmullret från Ryssland har skrämt bort många kryssningsturister i år och nu drabbas näringen också av den inbromsande konjunkturen. Stockholms handelskammare beräknar besöksintäkter för 310 miljoner kronor. Det vore ett mycket välkommet tillskott i ett tufft läge.

Grattis Loreen! Nu måste Stockholm välkomna Eurovision 2024– Dessutom ger Eurovisionyran en boost för viktiga värden som stolthet över att vara den man är, fred, glädje och kärlek och det behöver vi för att orka stå emot de auktoritära vindar som blåser i vårt samhälle just nu, säger Jan Jönsson (L).

–Det är fantastiska Loreen som har tagit Eurovisionfinalen till Sverige änne en gång. Jag vill därför redan nu nominera Loreen till S:t Eriksmedaljen för särskilt förtjänta stockholmare. Grattis Loreen, grattis Sverige och välkomna till Stockholm 2024!, avslutar Jan Jönsson (L).

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>