Varför köpa nytt när man kan upphandla kontorsmöbler som tjänst hos AZ Design?
Hem DETALJHANDEL Varför köpa nytt när man kan upphandla kontorsmöbler som tjänst hos AZ Design?

Varför köpa nytt när man kan upphandla kontorsmöbler som tjänst hos AZ Design?

Publicerat av: Redaktionen

Att köpa kontorsmöbler som bara används några år är ett enormt resursslöseri.

AZ Design, under ledning av VD Andreas Zwahlen, ser till att man kan vinna mycket genom att återbruka eller välja att leasa och sen sälja tillbaks möblerna när dem ej behövs eller önskas bytas.

Med nya arbetssätt, omorganisationer och flyttar förändras ofta behoven av kontorsmöbler. Många väljer att bara slänga eller magasinera och köpa nytt. Men AZ Design tar i beräkningen hur detta påverkar klimatet. Faktum är att produktionen av kontorsmöbler i Sverige släpper ut motsvarande ca 150 000 ton koldioxid per år. AZ Design erbjuder smarta lösningar som gynnar både företag och miljö.

Inventera kontorsmöblerna med AZ Design

För att minska slöseriet kan man, med hjälp av AZ Design, undvika att köpa nytt och i stället använda de möbler man redan har. Andreas Zwahlen och hans team erbjuder tjänster för återbruk, reparation och uthyrning av möbler.

– Vi hjälper er att inventera era egna möbler och göra om befintliga möbler för att passa era nya behov. Att behålla underreden, till exempel underreden i metall, ger en enorm miljövinst. Och ett helt annat pris, säger Andreas Zwahlen, VD för AZ Design.

Fint och enhetligt på kontoret med AZ Design

Misstron mot återbrukade möbler är ogrundad. Det behöver inte betyda gammalt, ofräscht och otillräckligt.

– Hos AZ Design ser vi till att kontoret inte blir ett lapptäcke av möbler med olika design. Vi kan inreda hela kontor med återbrukat på ett enhetligt och stilfullt sätt, förklarar Andreas Zwahlen.

Tips för att upphandla möbler cirkulärt med AZ Design

Börja med det du har. AZ Design kan hjälpa till att fräscha upp eller renovera vissa möbler.

Kravställ behovet och inte en produkt. AZ Design erbjuder skräddarsydda lösningar.

Leasa möbler genom AZ Design, 12-60 månader. Det förlänger livslängden på möblerna och ger mer flexibilitet. Om möblerna mot förmodan inte behövs efter en viss tid kan dessa sedan säljas tillbaka till oss genom våra samarbetspartners.

Arbeta med AZ Design för att ta fram rutiner som passar för återbruk och kostnadseffektiva lösningar.

Relaterade Artiklar