Nu är det ännu säkrare att handla second hand: Tradera granskar om din väska är äkta
Hem DETALJHANDEL Nu är det ännu säkrare att handla second hand: Tradera granskar om din väska är äkta

Nu är det ännu säkrare att handla second hand: Tradera granskar om din väska är äkta

Publicerat av: Redaktionen

En av tre svenskar har råkat köpa falska varor på nätet och ännu fler har avstått från att köpa märkesvaror på nätet på grund av osäkerhet om äktheten.

Tradera, Sveriges ledande marknadsplats för secondhand och begagnat, lanserar nu en tjänst som granskar om annonser med märkesvaror är äkta.

Tradera vill göra det lika tryggt att köpa begagnat som att köpa nytt.

Svenskarna handlar allt mer med second hand-mode – och bland de mest populära varorna finns designerväskor, skor och kläder från varumärken som Gucci, Louis Vuitton och Hermés.

Men vid köp av eftertraktade och exklusiva designvaror följer tyvärr en risk för förfalskningar. Var tredje svensk har råkat köpa förfalskade varor på nätet (31 procent) visar en ny YouGov-undersökning från Tradera. Samtidigt tycker hälften av svenskarna (50 procent) att det är svårt att bedöma varors äkthet online och 38 procent har avstått att köpa dyra märkesvaror på nätet på grund av osäkerhet om dess äkthet. Tradera erbjuder nu en ny tjänst för äkthetsgranskning av märkesvaror för att möta problemet och öka säkerheten. Framöver kommer experter att granska och godkänna annonser på Tradera, där kläder, skor och accessoarer från exklusiva märken som Gucci, Louis Vuitton och Hermés säljs.

Nu är det ännu säkrare att handla second hand: Tradera granskar om din väska är äkta“Vi ser en stor efterfrågan på väskor och andra märkesvaror på vår plattform. När våra användare ska investera i exempelvis en dyr designerväska är förtroende och säkerhet avgörande. Vi har under alla år granskat annonser med lyxvaror på plattformen – nu går vi ett steg längre och sätter det i system, så att användarna kan shoppa exklusiva märken secondhand med trygghet,” säger Sofia Hagelin, kommunikationschef på Tradera.

Godkännandeprocessen träder i kraft i mitten på juni och kommer initialt att omfatta 17 designermärken.

Så fungerar Authenticated

Authenticated är en digital granskningsprocess som omfattar varor inom utvalda kategorier och varumärken, där Traderas experter granskar varans äkthet. När en annons har lagts upp på Tradera synas alla detaljer noggrant för att säkerställa produktens äkthet, från kvitton, material och loggor, till serienummer, gravyr och sömmar. Om det råder osäkerhet kring en annons kan Traderas säkerhetsteam kräva in fler bilder, intyg, inköpskvitto och liknande. Annonser som inte klarar äkthetsgranskningen tas bort. Varor som klarar kontrollen märks med en särskild vattenstämpel och en informationsruta som framhäver de säkerhetsåtgärder som har vidtagits. Tjänsten inkluderar även ett köparskydd med äkthetsgaranti för att ytterligare säkerställa köparens trygghet och förtroende.

“Nu kan du som är ute efter exempelvis en designerväska hålla utkik efter vattenstämpeln som kommer synas på annonsen, som bekräftar att varan har äkthetsgranskats genom Traderas Authenticated-tjänst”, säger Sofia Hagelin.

Tjänsten innebär att köpare kan lita på att autentiserade varor är äkta, och att eventuella problem täcks av Tradera. För säljare innebär det att deras produkter marknadsförs som äkta och därmed blir mer eftertraktade.

Tjänsten kostar ingenting för säljaren. Köparen betalar en avgift på 5 kr plus 5% av köpesumman (max 750 kr) för köparskydd med äkthetsgaranti.

En pålitlig cirkulär plattform

Enligt Yougov-undersökningen upplever svenskarna att Tradera är den mest tillförlitliga marknadsplatsen för second hand-handel i Sverige. Alla användare identifierar sig med BankID på Tradera. För att ge köparna full trygghet och säkerhet omfattas alla autentiserade produkter av Traderas köparskydd med äkthetsgaranti. Det innebär att köparen får full återbetalning om produkten mot förmodan visar sig vara falsk eller inte levereras, samt ersättning om produktens skick inte stämmer överens med beskrivningen.

“Om vi verkligen ska få fart på den cirkulära handeln krävs det en enkel köpprocess som är lika säker som att köpa nya varor. Tradera Authenticated möjliggör en säker e-handel med märkesvaror. Det innebär en smidigare och tryggare köpprocess för både säljare och köpare,” säger Sofia Hagelin.

Dessa märken ingår i Authenticated
 • Balenciaga
 • Bottega Veneta
 • Burberry
 • Canada Goose
 • Celine
 • Chanel
 • Christian Louboutin
 • Dior
 • Givenchy
 • Goyard
 • Gucci
 • Hermés
 • Louis Vuitton
 • Moncler
 • Mulberry
 • Prada
 • Saint Laurent

 

 

 

 

Relaterade Artiklar