Nordisk eEquity investerar i Venture Design – en ledande online B2B2C aktör inom möbler och heminredning
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Nordisk eEquity investerar i Venture Design – en ledande online B2B2C aktör inom möbler och heminredning

Nordisk eEquity investerar i Venture Design – en ledande online B2B2C aktör inom möbler och heminredning

Publicerat av: Redaktionen

eEquity, en ledande nordisk tillväxtinvesterare inom digitala affärsmodeller, har genomfört en investering i Venture Design, en online B2B2C aktör mot möbelåterförsäljare.

eEquity är den enda investeraren i finansieringsrundan på SEK 100 miljoner.

Venture Design agerar partner till möbelförsäljare som innefattar inköpsexpertis, professionell framtagning av produktinformation och bilder, och dropshipping med leverans direkt till slutkunden.

Med det nya partnerskapet ämnar Venture Design att accelerera sin tillväxtresa med målet att bli en marknadsledare inom detta segment i Europa.

Växjö-baserade Venture Design grundades 2014 av VD Ola Johansson, och är en snabbt växande säljare av möbler till online återförsäljare i Sverige. Verksamheten började med containerförsäljning av utemöbler direkt till återförsäljares lager, men har under de senaste åren genomfört ett framgångsrikt skifte till att sälja både inne- och utemöbler och har idag en produktportfölj på över 8,300 SKUs. Det här har bidragit till en hög och lönsam tillväxt. Under 2021 växte bolaget 43% till en omsättning på över SEK 315m med en 17% EBITDA marginal. Majoriteten av försäljningen levereras idag genom dropshipping där Venture Design levererar möbler direkt till slutkunden som lägger beställningar online hos återförsäljare. Venture Design är unik bland grossister med deras kombination av sourcingexpertis och omni-channel leverans, med moderna, prisvärda och uppskattade möbler. Dessutom har de nordens största automatiserade studio som ger rättvis återgivning av färg och kvalitet på möblerna och tar bort en stor del av flaskhalsen i att köpa möbler online.

Marknaden för försäljning av möbler online drivs av flera starka trender, med en förflyttning från fysiska butiker till internetbaserade återförsäljare och ett ökat intresse för heminredning och unika möbler bland konsumenter. Med avsikten att behålla affärsmodellen i samma Venture Design-anda finns många möjligheter för tillväxt, bland annat genom att expandera till andra europeiska marknader och en fortsatt utveckling och breddning av produktportföljen.

Investeringen från eEquity kommer göra det möjligt för Venture Design att utöka sortimentet med nya produktkategorier, expandera lagerkapaciteten, stärka organisationen, samt öka automatiseringen och effektiviteten i verksamheten. Med stöttning från eEquity’s erfarenhet av andra tillväxtresor siktar Venture Design mot att bli marknadsledande inom segmentet i Europa.

Nordisk eEquity investerar i Venture Design – en ledande online B2B2C aktör inom möbler och heminredning

Aida Jammal (eEquity), Ola Johansson (Venture Design), Magnus Wiberg (eEquity)

Aida Jammal, Investment Manager på eEquity kommenterar: “Vi imponeras av Venture Design’s expertis inom både möbeldesign och logistik, vilket tillsammans med skiftet till dropshipping har gjort dom till den perfekta B2B2C partnern för en online återförsäljare av möbler. Vi har stort förtroende för Venture Design-teamet och ser stor potential i att fortsätta skala upp deras framgångsrika affärsmodell. Vi är stolta över att vara deras valda tillväxtpartner framåt när de, med vår stöttning och erfarenhet, blir en ledande aktör i Europa.”

Ola Johansson, VD och grundare av Venture Design kommenterar: “Att vi får med eEquity i Venture-familjen ger oss fantastiska möjligheter att fortsätta växa i samma snabba takt vi gjort hittills. Vi ser eEquity som det perfekta komplementet med sitt e-handelsfokus, och även om vi till skillnad från många av eEquity’s andra portföljbolag riktar oss till återförsäljare istället för direkt mot slutkund, så ser vi många synergier mellan oss och eEquity’s mångåriga expertis för att driva e-handel. Vi går mot en omsättning på över 400MSEK under 2022 och att få med eEquity i detta stadie gör att målsättningen på att bli ett miljardbolag inom 3-5 års period känns nåbar.”

 

Relaterade Artiklar