Wideco lanserar ”Världens enklaste IoT” utan appar och kablar med Ahlsell som första återförsäljaren i Norden.
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Wideco lanserar nu ”Världens enklaste IoT” utan appar och kablar med Ahlsell som första återförsäljaren i Norden.

Wideco lanserar nu ”Världens enklaste IoT” utan appar och kablar med Ahlsell som första återförsäljaren i Norden.

Publicerat av: Redaktionen

Internet of things för företag har länge varit svårt och krångligt.

Smarta enheter är smarta men inte lätta att sätta upp, använda eller administrera.

Allt detta förändras idag när Wideco lanserar en helt unik lösning tillsammans med Ahlsell.

The WISION Experience.

– Vi är mycket stolta över att lansera ”Världens enklaste IoT” med Ahlsell som första återförsäljaren i Norden. Lösningen som Wideco har tagit fram gör att vem som helst kan starta upp och läsa av sensorer enkelt via sin mobiltelefon. Med hjälp av mobilens NFC system kan användaren enkelt hålla sin mobil mot WISION symbolen på sensorn och bara ”blippa”. Utan någon speciell app eller annan mjukvara visas sedan information om sensorns mätdata direkt i mobilens webbfönster. Detta gör lösningen lika unik som enkel. Både för att visa mätdata från sensorer och för att ansluta sig till WISION plattformen säger Karl-Johan Wirfalk, VD på Wideco.

Ahlsell blir först ut i Norden som återförsäljare och blir samtidigt IoT-partner med Wideco. Därav kan Ahlsell nu erbjuda en av de enklaste IoT-lösningarna på marknaden.

-Att kunna erbjuda våra kunder en enkel lösning för att snabbt komma igång och skala upp enligt sina egna behov inom IoT känns riktigt bra. WISION är applicerbart i samtliga av våra kundsegment och tillsammans med Wideco kommer vi kunna erbjuda sensorer för olika typer av behov. Vi ser verkligen fram emot att få visa marknaden att IoT är enkelt och kommer kunna bidra till en effektivare vardag säger Johan Wåhlén Grip, Marknadschef IoT på Ahlsell.

Som IoT-partner kommer Ahlsell utöver WISION Experience även erbjuda ett stort antal olika IoT lösningar och därav utökar man nu kraftigt sin IoT-satsning inom alla områden.

WISION Experience bygger på Widecos IoT plattform WISION som är en serverless IoT-plattform utvecklad för att enkelt kunna användas inom alla områden och applikationer där användaren vill mäta, samla statistik, analysera och rapportera. WISION är webbaserad och IoT sensorer som är anslutna mot plattformen kommunicerar med 4G, NB-IoT eller via Netmore LoRaWAN, som är ett trådlöst IoT-nät som erbjuds i hela Sverige och flera andra europeiska länder.

Wideco lanserar ”Världens enklaste IoT” utan appar och kablar med Ahlsell som första återförsäljaren i Norden.

WISION Experience och ett antal sensorer med WISION NFC lanseras via Ahlsell den 1 februari 2023.

I samarbetet kommer även Netmore ansvara för täckningsgaranti för LoRaWAN nätet.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar