Megaloppis tillbaka i ny regi, Majorna
Hem EVENT Megaloppis tillbaka i ny regi, Majorna

Megaloppis tillbaka i ny regi, Majorna

Publicerat av: Redaktionen

Nu är Megaloppis i Majorna tillbaka.

Den 28 maj genomförs årets loppis under ledning av Majornas Samverkansförening i samarbete med Familjebostäder, Bostadsbolaget, Hyresgästföreningen och nytillskottet Musikens Hus.

Megaloppis startade som ett lokalt initiativ 2009 inom projektet Ekologisk Stadsdel Majorna och under 2010-talet anordnade Hyresgästföreningen eventet som lockat närmare 70 000 deltagare till Majorna och Kungsladugård.

Efter flera år med inställda Megaloppisar till följd av pandemin, så gjorde privatpersonen Markus Swerlander förra året slag i saken. Via Facebook samlade denne driftige majbo folk som bara längtade efter att få sälja, köpa och inte minst samlas för en härlig folkfest. Med hjälp av samarbetspartners och en stark tro på att ”vi löser detta”, så blev den 29 maj 2022 en solig megaloppis att minnas.

Det blir också Markus som är projektledare för Megaloppis 2023 via Majornas Samverkansförening:

– Jag ser verkligen fram emot en av årets största folkfester, säger Markus Swerlander, som i år känner sig extra väl rustad inför Megaloppis.

– Nu är vi ett team som jobbar ihop för att det ska bli så bra som möjligt.

Familjebostäders distriktschef i Majorna-Kungsladugård instämmer:

– Det känns extra roligt med Megaloppis nu efter pandemin och att vi på Familjebostäder tillsammans med Hyresgästföreningen, Bostadsbolaget och Musikens hus är med och stöttar, säger Patrik Lundgren.

Nytt för i år är att alltså att Musikens Hus medverkar och på sin parkering planerar för loppis med tema musik, växter och second hand-mode. Det blir också livemusik, mat och dryck. Annars ska Megaloppis vara sig likt med sina stråk av loppisbord mellan Stigbergstorget, Mariaplan och Plaskis. Megaloppis 2023 går av stapeln den 28 maj med prognosen strålande sol.

Megaloppis tillbaka i ny regi, MajornaKontaktpersoner Megaloppis

Projektledare Markus Swerlander, Majornas Samverkansförening
Projektkoordinator Anna Zajc, Majornas Samverkansförening
E-post: megaloppis@majsamverkan.se
Facebook: www.facebook.com/megaloppisima…

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>