Gaming och e-sport intar Nordstan under två veckor
Hem GAMING Gaming och e-sport intar Nordstan under två veckor, från den 6 till den 18 februari

Gaming och e-sport intar Nordstan under två veckor, från den 6 till den 18 februari

Publicerat av: Redaktionen

Från den 6 till den 18 februari, vilket inkluderar Göteborgs sportlovsvecka, kommer Nordstan intas av gaming- och e-sportvärlden.

I samarbete med e-sportrestaurangkedjan Kappa Bar erbjuds möjligheten att testa de senaste spelen och träffa samt utmana kända gamingprofiler.

Bland annat kommer en av världens mest kända CS:GO-profiler (Counter-Strike: Global Offensive), göteborgaren Adam ”friberg” Friberg att besöka Nordstan.

– Jag är glad att få vara med för att främja esporten i Sverige. Det är precis den här typen av initiativ från Kappa Bar och Nordstan som vi behöver se mer av. Vi ses i Nordstan!, säger Adam ”friberg” Friberg.

Varje dag mellan 12.00 och 18.00 finns möjlighet att spela Nintendo Switch, PS 5, CS:GO, Arkadspel och mycket mer. Dessutom kommer en rad kända profiler att vara på plats vid olika tillfällen. Adam ”friberg” Friberg, digital atlet och CS:GO legend med 275 000 följare på Twitch är en av dessa. Det kommer också finnas möjlighet att utmana spelare från IFK Göteborgs FIFA-lag och Frölunda HC ESHL-lag och följa Adam ”Pojken” Nilsson som livestreamar på Twitch från Nordstan.

– Gaming och e-sport är en enorm rörelse som ofta är missförstådd av de som inte är en del av den. Vi vill lyfta in e-sport och gaming i vårt offentliga ”vardagsrum”, Nordstan, för att få fler att förstå vad det handlar om. Samtidigt vill vi naturligtvis ge alla entusiaster möjligheten att få spela, träffa sina favoritspelare och få svar på sina frågor om gaming- och e-sportbranschen, säger Helena Lindqvist, VD på Nordstan.

Den Göteborgsbaserade esport-organisationen LILMIX kommer tillsammans med Kappa Bar att vara plats under ett par timmar varje dag. Här finns möjlighet för både unga och vuxna att ställa frågor om gaming och e-sport. Allt från ”hur gör jag för att bli proffsspelare” eller ”hur får jag jobb i branschen” till ”vad är det här för spel mitt barn håller på med?”. Det blir även spännande tävlingar och utlottningar.

Gaming och e-sport intar Nordstan under två veckor

Adam ”friberg” Friberg, Helena Lindqvist, Peter Stromberg

– Vi som har vigt vårt liv till gaming och esport tycker det är fantastiskt att komma till Nordstan och bjuda göteborgarna på gamingveckor som innehåller något för alla. Vi hoppas på många nyfikna spelare, inte minst under sportlovsveckan då de som stannar i stan kan komma förbi och ta del av allt spännande som händer på plats, säger PO Strömberg på Kappa Bar.

Gamingveckor i Nordstan 6-18 februari

Varje dag kl 12-18 Testa Nintendo Switch, Playstation 5, Counter Strike och retro arkadspel.

Andra höjdpunkter:

Torsdag 9/2

15.00-18.00 Spela FIFA 23 mot IFK Göteborgs FIFA-lag

https://ifkgoteborg.se/esport/

Fredag 10/2

12.00-16.00 Erik “Pojken” Nilsson livestreamar

https://www.twitch.tv/pojken/about

Måndag 13/2

15.00-18.00 Spela FIFA 23 mot IFK Göteborgs FIFA-lag

https://ifkgoteborg.se/esport/

Onsdag 15/2
15.00-18.00 Spela mot ett av Frölunds Hockeys eSHL proffs

https://e.shl.se/lag/a793-087anH5Qg__frolunda-hc/roster

Lördag 18/2

12.00-16.00 Träffa Adam “Friberg” Friberg CS:GO Legend

https://www.twitch.tv/fribergCS

Relaterade Artiklar