Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar ultralätta MateBook D-serien

Huawei lanserar ultralätta MateBook D-serien

Publicerat av: Redaktionen

​Huawei Consumer Business Group (CBG) lanserar idag de nya Huawei MateBook D 14 och D 15.

Huawei lanserar ultralätta MateBook D-serien 3Båda datorerna har utvecklats med unga användare i fokus. De nya bärbara datorerna på 14 respektive 15,6 tum introducerar ett nytt sätt för användare att arbeta helt sömlöst över flera enheter via en enda bildskärm.

Huawei MateBook D 14 och D 15 bygger vidare på tidigare PC-produkter från Huawei, inklusive estetiskt tilltalande design samt innovativ teknik och den smarta upplevelse som den möjliggör. Utöver dess låga vikt, Huawei Fullview Display, kraftfull prestanda, robusta konstruktion och tilltalande design kommer Huaweis senaste MateBook D med en rad nya funktioner som bland annat inkluderar Huawei Share. Med dess smarta funktioner är Huawei MateBook D 14 och D 15 de perfekta valen för dagens teknikkunniga ungdomar.

För våra PC-produkter har vi hållit fast vid att möjliggöra nya innovativa upplevelser i varje ny generation av produkter. Med den 14 tum stora Huawei MateBook D 14 och D 15 på 15,6 tum fokuserade vi på att leverera den bästa användarupplevelsen till unga konsumenter. Även om de är snygga, kraftfulla och smarta, är de mycket mer än bara datorer som möjliggör produktivitet – de är de perfekta enheterna för allt från arbete till spel, säger Wang Yinfeng, vd för produktgrupperna PC och surfplattor, Huawei Consumer Business Group.

Supertunn design

Marknaden för supertunna bärbara datorer växer snabbt. Huawei, som alltid strävar efter perfekt design, har dragit full nytta av sin expertis inom smartphone-teknik och systemintegration för att göra Huawei Fullview-bildskärmar med supertunn ram verklighet. Designfilosofin har gjort det möjligt för Huawei att använda en stor bildskärm i ett litet portabelt format och på det viset erbjuda det bästa av två världar.

Precis som resten av MateBook-familjen av produkter kommer Huawei MateBook D 14 och MateBook D 15 med Fullview-bildskärmar. Den supertunna och -lätta ramen, 4,8mm för D 14 samt 5,3mm för D 15, omger bildskärmen på tre sidor vilket ger en bildskärmsyta på hela 84 procent respektive 87 procent. De lätta enheterna har en stilfull design med kurvade kanter som ger dem ett elegant utseende. En rad förbättringar, såsom tunnare ram runt bildskärmen och försänkt kamera, har gjort det möjligt för Huawei att minska formfaktorn på dessa nya enheter ytterligare. Med ett yttermått på 322,5 X 214,8 X 15,9 millimeter för Huawei MateBook D 14 och 357,8 x 229,9 x 16,9 millimeter för Huawei MateBook D 15 är de två av de minsta och lättaste 14- och 15,5-tumsdatorerna i sina respektive prisklasser hittills.

Under antireflexbeläggningen erbjuder IPS-bildskärmen i 16:9-format på dessa enheter Full HD-upplösning (1 920 X 1 080) och en maximal öppningsvinkel på 178 grader. Den påkostade bildskärmen är perfekt för alla typer av innehåll, vare sig det gäller högupplösta bilder eller film. Båda modellerna har certifierats av TÜV Rheinland för blåljusstrålning för bättre skydd för ögonen.

Kraftfull processor för kraftfull prestanda

Unga konsumenter ser inte en PC enbart som ett arbetsredskap utan även som en plattform för underhållning. Både Huawei MateBook D 14 AMD Edition samt D15 AMD Edition kommer utrustade med en AMD Ryzen-processor för stabil, tillförlitlig och kraftfull prestanda. Grafikprestanda i toppklass säkerställs genom att AMD Radeon Vega 8 Graphics-kretsar har integrerats i datorerna. Kraftfull processor och grafik kräver dock bra kylning för att förhindra att datorerna överhettas. Genom en helt ny version av Huawei Shark Fin Fan med s-formade fläktblad optimeras luftflödet inuti enheterna vilket ger förbättrad kylning och prestanda.

En portabel USB C-laddare på 65 watt är inkluderad med både Huawei MateBook D 14 och D 15. laddaren stödjer samtliga av Huaweis smartphones och surfplattor med USB C-anslutning- Laddaren kommer med inbyggt överhettningsskydd som automatiskt avslutar laddning i händelse av att laddarens temperatur skulle överskrida en viss gräns för att öka säkerheten.

Huawei MateBook D 14 och D 15 kommer med åtta gigabyte DDR4-arbetsminne (RAM). SSD-enheten i respektive modell är ansluten via PCIe-gränssnitt för bästa möjliga prestanda.

WLAN-modulen kommer med dubbla antenner vilket ger effektiv täckning för snabb och stabil Wifi-uppkoppling. På både MateBook D 14 och D 15 finns en rad olika anslutningar för att samtidigt kunna koppla in kringutrustning, överföra filer och ladda enheten.

Smart och enkel uppkoppling

Den nya Huawei MateBook D-serien introducerar en rad nya Huawei Share-funktioner. De nya funktionerna gör det bland annat möjligt att låta Huawei MateBook D dela bildskärm med en smartphone. Detta låter användare flytta filer från den ena enheten till den andra eller se innehållet i en smartphone på datorn. Kringutrustning ansluten till datorn kan även användas för att styra en ansluten smartphone vilket ger användaren sömlös åtkomst till mobilappar utan att behöva byta enhet.

Huawei MateBook D-serien är med en estetiskt tilltalande premiumdesign, innovativ teknik och avancerade smarta upplevelser riktad till unga konsumenter. Å ena sidan erbjuder de kvalitativa användarupplevelser i en kompakt formfaktor. Å andra sidan tänjer de på gränserna för vad ultralätta bärbara datorer kan leverera och kompletterar Huaweis övergripande datorprodukt-portfölj. I framtiden kommer Huawei att fortsätta stärka sina PC-produkter för att leverera en smart digital upplevelse till fördel för fler konsumenter.

Pris och tillgänglighet

De båda datorerna kommer att finnas tillgängliga i butik från och med den 24 februari. Huawei MateBook D 14 har ett rekommenderat cirkapris på 7999 SEK inkl moms och Huawei MateBook D 15 har ett rekommenderat cirkapris på 7499 SEK inkl moms.

Relaterade Artiklar