Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar nytt gränssnitt i AppGallery för bättre användarupplevelse

Huawei lanserar nytt gränssnitt i AppGallery för bättre användarupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

Huawei presenterar ett helt nytt gränssnitt i AppGallery, vilket ger användare ett nytt sätt att upptäcka tusentals appar och spel.

Huawei lanserar nytt gränssnitt i AppGallery för bättre användarupplevelse 3Den nya designen har en bättre navigering och lokalt innehåll som höjer användarupplevelsen. Dessutom blir det ännu enklare för utvecklare att skapa ett bättre engagemang med konsumenter.

Förbättringarna av AppGallery speglar framgången för ekosystemet kring HMS, Huawei Mobile Services. Det senaste halvåret har ekosystemet ökat sin globala användarbas till över 500 miljoner aktiva användare varje månad. Den nya formgivningen visar appar och spel med en mer tilltalande design genom hela användarupplevelsen.

Användarupplevelsen i fokus
Det nya gränssnittet i AppGallery fokuserar på användarupplevelsen. Satsningen på interaktivt innehåll gör det möjligt för appar att visas med tilltalande bilder och kompletterande digitalt innehåll. Tack vare detta exponeras och marknadsförs fler appar från apputvecklare, samtidigt som det säkerställs att de kan upptäckas av rätt publik.

Under nya fliken “Featured” visas appar nu i form av ett så kallat presentationskort vilket gör det enklare för användare att få bättre överblick och mer relevant information. Det blir dessutom lättare att hitta ett urval av appar och spel som handplockas av AppGallery-teamet med mer relevant innehåll såsom artiklar, expertguider och recensioner. Utvalda flikar har också uppdaterats till att bläddras från toppen av sidan till botten – från nya till äldre inlägg, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Appar och spel kan nu upptäckas från två olika flikar, vilket ger användarna en förbättrad och mer fokuserad upplevelse. Huawei har även uppdaterat apparnas produktsidor för att göra det lättare för användare att hitta recensioner och betyg.

-Antalet appar på vår plattform ökar för varje dag och vi vill att konsumenter ska kunna ta del av innehållet så fort det blir tillgängligt. Den nya designen i AppGallery gör det ännu enklare för användare att bläddra igenom innehållet och upptäcka intressant innehåll, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

I linje med Huaweis fokus på att leverera lokalanpassade appar till användarna kommer nya AppGallery använda sig av egna redaktörer för att fokusera på lokala trender och behov. Dessa redaktörer kommer att publicera redaktionellt innehåll för att inspirera användare, från recensioner av appar och spel till användbara tips.

Bland apparna som redan nu finns i AppGallery syns BankID, Swish, Freja e-ID, Hitta.se, Foodora, Biluppgifter, Storytel, Nextory, Truecaller, Moovit, KRY, Sleepcycle och kart-apparna TomTom Go samt HereWeGo. AppGallery erbjuder för närvarande 18 olika app-kategorier inom spel, socialt, underhållning, utbildning, nyheter och artiklar, foto och video, mat och dryck, transport och biljetter, shopping och verktyg.

Den nya versionen av AppGallery lanseras i utvalda länder inom hela Europa från och med mitten av januari.

Relaterade Artiklar