Huawei lanserar extremt kraftfull router
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar extremt kraftfull router

Huawei lanserar extremt kraftfull router

Publicerat av: Redaktionen

Nu kommer Huawei WiFi Mesh 7 till Sverige, vilket ytterligare utökar Huaweis katalog av mesh-routers.

Den nya smarta routern ger extremt snabbt Wi-Fi för upp till 250 enheter inom cirka 560 kvadratmeter.

Routern är perfekt för stora hushåll som kräver hög hastighet samt för användare som söker en pålitlig och säker internetanslutning för alla i hemmet.

Huawei WiFi Mesh 7 är en ny Wi-Fi 6 Plus mesh-router som är designad för att ge hela hemmet täckning och passar perfekt för stora som små hushåll. Routern kan nå extrema hastigheter, upp till 6 600 Mbps, vilket möjliggör smidig streaming av 8K media. Routern stöder även HarmonyOS Mesh+, som inkluderar ett brett utbud av nätverkslösningar för att säkerställa topp-prestanda för alla användare.

Huawei lanserar extremt kraftfull router

Huawei WiFi Mesh 7

Installationen är enkel och kräver bara några få steg för att hemmanätverket ska vara i gång. Användare med NFC-aktiverade Android-telefoner kan med One-Touch Connect säkert ansluta sina smartphones till mesh-nätverket med ett enda knapptryck. För nätverkshantering kan användare dra nytta av verktyg som finns tillgängliga på den kompatibla Huawei AI Life-appen, både för att visualisera täckningen samt självdiagnostisera nätverksproblem.

Sekretess och säkerhet skyddas av Huawei HomeSec™, som är en omfattande säkerhetslösning som stöder de senaste standarderna inom kryptering för att skydda mot skadliga attacker. Routern stöder också 4K QAM och 4×4 MIMO, vilket gör att telefoner kan utnyttja 5G-högbandet för höghastighetsanslutning till Internet.

Huawei WiFi Mesh 7 är utrustad med åtta högpresterande signalförstärkare, som var och en är dedikerad till att bearbeta ett specifikt frekvensområde. Detta gör att enhetens WI-FI kan täcka upp till cirka 280 kvadratmeter. Användare kan också ansluta två smarta routrar för att bilda ett mesh-nätverk som ger signaltäckning till ett område som mäter ca 560 kvadratmeter. Eftersom den är designad för stora hushåll så kan routern stödja så många som 250 anslutna enheter samtidigt, allt från bärbara datorer, surfplattor, smartphones till smarta högtalare, och leverera en stabil anslutning för alla familjemedlemmar, oavsett om de har konferenssamtal, streamar eller spelar spel.

Smartare sätt att installera, ansluta och hantera
Huawei WiFi Mesh 7 kräver ingen teknisk expertis för att komma i gång. Användare behöver endast ansluta routrarna med strömkontakten för att sen följa instruktionerna i Huawei AI Life-appen för att ställa in sina hemnätverk. Routern kommer också med fyra adaptiva Gigabit WAN/LAN-portar, vilket innebär att användare kan ansluta sina WAN- och LAN Ethernet-kablar till portarna under installationsprocessen. Att para ihop en smartphone med routern är en intuitiv process, då routern stöder NFC, vilket gör att användare kan placera en Android-telefon mot routern för att ansluta. Detta är särskilt praktiskt när gäster är på besök eftersom det låter användare dela åtkomst till sitt WiFi utan att dela sitt lösenord.

Huawei AI Life-appen, som finns tillgänglig för både Android och iOS, stöder ett brett utbud av nätverkshanteringsverktyg, exempelvis Smart Diagnosis som enkelt hjälper att felsöka nätverksproblem. Användare kan också se en visualiserad värmekarta över deras nätverkstäckning, vilket hjälper dem att planera sina routerplaceringar och eliminera alla nätverksdöda vinklar. Från appen går det att komma åt hela listan över enheter som är anslutna till routern, vilket gör det enkelt att koppla bort alla oönskade eller oidentifierade enheter från nätverket. Föräldrar kan också använda de inbyggda inställningarna för föräldrakontroll för att ställa in tidsgränser och innehållsbegränsningar för sina barn för att förhindra att de utsätts för åldersolämpligt innehåll.

Njut av säkerheten och integriteten som varje hem förtjänar
Idag förväntar sig användare mer än bara hastighet från en hemmarouter, de vill också att deras routrar ska stödja goda säkerhetsfunktioner som kan skydda dem från potentiella risker online. Huawei WiFi Mesh 7 bevarar säkerheten och integriteten för alla anslutna enheter i hemmet med stöd för HUAWEI HomeSec™. Den erbjuder ett omfattande skydd mot skadliga attacker och virus genom Anti-Brute Force och LAN-brandvägg. Den använder sig också av den senaste WPA3-autentiserings- och krypteringsstandarden för att ge extra skydd för anslutna enheter.

 

Relaterade Artiklar