Klarna slutför förvärvet av PriceRunner
Hem APPAR Klarna-appen slutför förvärvet av PriceRunner

Klarna-appen slutför förvärvet av PriceRunner

Publicerat av: Redaktionen

PriceRunner kommer bidra med ytterligare funktionalitet till Klarna-appen globalt för att hjälpa konsumenter spara tid och pengar genom att göra informerade val och att ta kontroll över sin egen ekonomi.

Klarna, en ledande global betal- och shoppingtjänst, meddelar idag att de slutfört sitt förvärv av PriceRunner, den ledande jämförelseshoppingsajten i de nordiska länderna med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien.

Klarna slutför förvärvet av PriceRunner

Klarna Pricerunner

PriceRunner kommer bidra med nya funktioner till Klarna-appen globalt i form av ett omfattande produktbibliotek, prisjämförelser och produktrecensioner för att hjälpa konsumenter spara tid och pengar, och göra informerade val för att ta kontroll över sin egen ekonomi.

De över 400 000 butiker över hela världen som samarbetar med Klarna, likaså PriceRunners e-handlare, kommer kunna dra nytta av ökad trafik från köpstarka konsumenter samt optimera sina marknadsföringsmöjligheter för att ytterligare öka sin tillväxt.

Alla PriceRunners drygt 200 anställda i Sverige, Danmark och Norge blir nu officiellt en del av Klarnafamiljen.

David Fock, Chief Product Officer på Klarna, säger: ”Vi har redan många spännande planer för hur vi smidigt ska integrera våra team och teknikresurser med PriceRunner för att kunna lansera produkter globalt som ska ta köpupplevelsen för Klarnas 147 miljoner användare till nästa nivå. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor till Klarna.”

”Förvärvet adderar till vårt konsumenterbjudande och cementerar ytterligare det faktum att Klarna inte är en marknadsplats, utan ett alternativ för e-handlare gentemot Amazon, Google och Facebook. Klarna och PriceRunner är enade i övertygelsen att techföretag, oavsett var de är verksamma, bör konkurrera med samma förutsättningar för att säkerställa att den bästa produkten och tjänsten vinner konsumenternas tillit.”

Mikael Lindahl, vd för PriceRunner, säger: ”Vi ser mycket fram emot att gå in i detta nästa kapitel i PriceRunners resa, nu tillsammans med en stark, global spelare som Klarna.

Jag vet att vi kan bygga den absolut bästa köpupplevelsen för konsumenter tillsammans och är otroligt glada över hur vårt företag kan växa i framtiden tillsammans med Klarna. Klarna kommer överta ägandeskapet av PriceRunner från tidigare majoritetsägare Karl-Johan Persson, styrelseordförande H&M, Eequity, Creades, tidigare PriceRunner-vd Nicklas Storåkers och nuvarande vd Mikael Lindahl.

Relaterade Artiklar