Sätt gaming på CV:t
Hem GAMING Sätt gaming på ditt CV

Sätt gaming på ditt CV

Publicerat av: Redaktionen

Elgiganten uppmanar unga att sätta gaming på sitt CV.

Gamers utvecklar egenskaper som till exempel samarbetsförmåga, problemlösning och digital kompetens vilket är attraktivt för dagens och morgondagens arbetsgivare.

I dag samlas 125 Elgiganten anställda från hela landet för att spela tillsammans i 3 dagar.

På Elgiganten ses gaming som en värdefull kompetens. På Elgiganten jobbar ungefär 40 gamingspecialister, en siffra som kommer fördubblas kommande år. Även för andra roller på Elgiganten är gaming meriterande då det utvecklar efterfrågade egenskaper. Samarbetsförmåga, problemlösning och digital kompetens blir allt viktigare på arbetsmarknaden. Därför uppmanar Elgiganten gamers att söka jobb hos dem.

– Att se gaming som något negativt är en förlegad syn, inte minst när arbetsmarknaden skriker efter digital kompetens. Ser man inte värdet i gaming, är jag övertygad om att man går miste om många unga talanger. Vi ser att gaming stärker flera av de egenskaper vi som arbetsgivare är ute efter, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Gaming och E-sport blir alltmer populärt varje år. Enligt Folkhälsomyndighetens mätningar från 2018 spelade mer än hälften av alla barn och unga datorspel – en siffra som tros ha ökat ytterligare under pandemin. I den senaste upplagan av Elgigantens årliga undersökning om digitalt utanförskap ställdes också frågor om gaming. I undersökningen framgår att två av fem (46 %) tycker att barn spelar för mycket datorspel. Sällan riktas däremot ljuset mot de positiva effekter som gaming bär med sig. Den som spelar lär sig att samarbeta, kommunicera, lösa problem och utveckla sitt kritiska tänkande. Samtidigt stärks den digitala kompetensen.

Snart går dessutom Elgigantens eget LAN BoHack av stapeln. Ett LAN är ett tillfälle där människor träffas fysiskt och spelar tillsammans i grupp. Elgigantens anställda från hela landet samlas i helgen på Elgigantens huvudkontor för att umgås, spela och ha kul tillsammans.

Sätt gaming på CV:t

– Med veckor av förberedelser bakom oss ser jag nu fram emot allt vad denna helg kommer innebära. Men för oss är det här inte bara skoj, det är faktiskt en form av kompetensutveckling samtidigt som det främjar vår gemenskap, säger Alexander Åberg, gaming ansvarig på Elgiganten.

Årets BoHack blir den 9:e upplagan av Elgigantens alldeles egna LAN.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar