Fem funktioner du inte visste att du saknar i ditt kylskåp
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Fem funktioner du inte visste att du saknar i ditt kylskåp

Fem funktioner du inte visste att du saknar i ditt kylskåp

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av 1800-talet kom det första kylskåpet till världen.

På den tiden var det stort, bullrigt och varken smart eller särskilt effektivt.

Dagens kylskåp ser annorlunda ut och innehåller dessutom allt fler smarta funktioner. Vilka ska man själv satsa på när det är dags för kylskåpsköp? Hemelektroniktillverkaren LG listar fem funktioner du inte visste att du saknar i ditt kylskåp.

Är du också trött på sladdriga grönsaker, illaluktande lådor och ovälkomna överraskningar när du öppnar kylskåpet? Då är den här guiden helt rätt för dig. Förutom de självklara attributen som rätt storlek, inredning och volym guidar LG i funktionerna du bara måste ha i åtanke när det är dags för ett nytt kylskåp.

Fem funktioner du inte visste att du saknar i ditt kylskåp1Fuktkontroll
Med hjälp av särskilda lock till frukt och grönsakslådor kan dessa med dagens teknik hålla rätt fuktnivå, som gör att frukt och grönt behåller sina höga vätskehalter och därmed håller sig krispiga längre. I de flesta av LG:s kylskåp finns ett gallermönstrat lock över grönsakslådan som ser till att innehållet behåller sin naturliga fukt och minimerar risken för att kondens ska rinna ner och försämra råvarornas kvalitet.

2Fräschare luft
Inbyggt kolfilter är din räddare i nöden. Den hjälper kylskåpet att hålla en fräsch lukt samt motverkar att matvaror och råvaror plockar upp lukt eller smak från varandra. Filtret bör bytas ut en till två gånger per år.

3Extra luftkanal
Idag finns det teknik som hjälper kylskåpet att snabbare kylas ner. Med hjälp av en extra luftkanal vid dörren, där det oftast är lite varmare, kyls både skåp och matvaror snabbare. Luftkanalen gör att det dessutom blir en jämnare temperatur i både dörr och resten av kylskåpet. Håll utkik efter Door Cooling+, utvecklat av LG.

4Genomskinlig dörr
Varje gång dörren till ett kylskåp öppnas förändras temperaturen vilket påverkar råvarornas hållbarhet. Lösning? Kylskåpsdörr med fönster. LG InstaView förvandlar med två knackningar kylskåpsdörren till ett fönster, så att du enkelt kan titta in utan att öppna dörren – och därmed släppa ut mindre kalluft när du funderar på vad du ska ta ut ur kylen.

5Uppkopplat kylskåp
Allt fler produkter i hemmet kommer med en tillhörande app, även dagens kylskåp. Genom en app går det enkelt att hålla koll på temperaturer, oavsett om du är hemma eller på kontoret. Vill du ha fredagsdrycken extra kall efter jobbet? Ställ in i appen!

– Samtliga funktioner finns i flera av våra kylskåp. Vår hemelektronik utvecklas ständigt och LG:s ambition är att alltid leverera produkter med smarta innovationer som underlättar och förbättrar konsumenternas vardag. Just dessa funktioner påverkar även hållbarheten på matvaror, en stor del i vår klimatpåverkan som är lätt att glömma bort. Förvara alltid din mat rätt, både för din och miljöns skull, säger Mats Haglund, produktspecialist för vitvaror på LG.

Relaterade Artiklar