LG påbörjar global utrullning av årets nya tv-modeller
Hem PRODUKTNYHETER LG påbörjar global utrullning av årets nya tv-modeller

LG påbörjar global utrullning av årets nya tv-modeller

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) meddelar att företaget påbörjar utrullningen av 2021-nyheterna inom tv-apparater.

LG påbörjar global utrullning av årets nya tv-modeller

Årets nyheter omfattar nya OLED-, QNED Mini Led- och NanoCell-modeller i flera olika storlekar, från 43 tum upp till 88 tum, som gör att det finns en modell för alla användare.

OLED TV-modellerna för 2021 (Z1, G1, C1, B1, A1) har som tidigare modeller en bildpanel där varje pixel är sin egen ljuskälla vilket ger superskarp och otroligt realistisk bildåtergivning såväl som mjuk och naturlig rörelse. Självklart är de lika tunna som tidigare modeller vilket gör dem till ett naturligt komplement oavsett inredning. En av de riktigt stora nyheterna inom OLED-utbudet är att G1-serien kommer med helt ny panelteknik, OLED Evo.

Den nya tekniken ger bättre ljusstyrka för mer kraftfull bildåtergivning med enastående klarhet, detaljer och realism. C1-serien, som är den mest populära i LG:s OLED-sortiment, kommer med det största utbudet av storlekar, från 48 och upp till 83 tum, för att finnas tillgänglig för alla behov. För konsumenter som letar efter ett mer överkomligt alternativ för att ta del av den fantastiska bildkvalitet som OLED tillhandahåller så ska LG OLED B1- och A1-serierna vara precis det de söker.

En annan stor nyhet för 2021 är LG:s QNED Mini Led tv-modeller, som tar bildkvalitet i LCD-tv till en helt ny nivå. Dessa modeller finns både med 8K- (QNED99, QNED95) och 4K-upplösning (QNED90, QNED85) och kommer med LG:s Quantum Dot NanoCell-teknik och Mini LED-bakgrundsbelysning. Kombinationen av de båda teknikerna gör att de nya modellerna kan återge innehåll med djupare svärta, mer levande och precis färgåtergivning samt bättre kontrast än vanliga tv-modeller med LCD-tekniken.

LG QNED Mini LED-TV sätter en ny standard för LCD-TV-kategorin tack vare kombinationen av den nya NanoCell Plus-tekniken och kvantpunkter för att ge förbättrad återgivning av rött och grönt medan den blå våglängden avges från lysdioden, vilket gör det möjligt för användare att njuta av utmärkt HDR-bildkvalitet och en mycket mer uppslukande tittarupplevelse.

Av hela LG 2021 TV-sortimentet erbjuder de nya NanoCell 8K- och 4K-modellerna det största antalet alternativ med ett stort urval av 8K- och 4K-tv att välja mellan. Alla modeller har LG NanoCell-bildskärmsteknik, som använder nanopartiklar för att filtrera bort färgföroreningar, vilket resulterar i verklighetstrogna bilder som tar tittaren djupare in i deras favoritfilmer, -sportsändningar och -program.

Årets modeller kommer givetvis fullspäckade med teknik och funktioner som gör att film, tv-serier och annat innehåll återges med perfekt ljud och bild. Dessa funktioner inkluderar bland annat stöd för Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO och Filmmaker Mode såväl som den senaste versionen av LG:s hyllade smart-tv-plattform webOS 6.0.

Med webOS 6.0 är det enklare än någonsin att styra tv:n och hitta innehåll att titta på. Det har uppdaterats för att användare snabbare ska kunna byta bildkälla, starta appar och genom personliga rekommendationer hitta innehåll som passar just dem. LG:s Magic Remote-fjärrkontroll har också fått en uppgradering med ny design och kommer återigen med snabbval för de mest populära strömningstjänsterna.

Samtliga modeller bland 2021-nyheterna stöder eARC, tack vare förbättrad HDMI-överföring som tillåter ljudåtergivning i högre kvalitet. Detta gör det enklare att ansluta tv:n till ett ljudsystem samtidigt som ljudet optimeras. Vidare stöds också automatiskt låglatensläge (ALLM), vilket ger sömlöst spelande i stort sett utan utan latens.

Stöd för HDMI 2.1 är en stor anledning till att LG:s tv-modeller blivit så populära bland gamers. Med årets modeller tar LG begreppet Gaming TV ett steg längre med den nya Game Optimizer som automatiskt tillämpar de bästa bildinställningarna beroende på vilken typ av spel användaren spelar: first person shooter, rollspel eller realtidsstrategi. Självklart kan användare själva finjustera inställningar efter sitt personliga tycke och smak för att få till den ultimata spelupplevelsen.

Ett flertal av de nya modellerna för i år är utrustade med LG:s senaste processor α (Alpha) 9 Gen 4 AI. Den uppgraderade processorn, som drar nytta av så kallad deep learning-teknik, kommer med förbättrad uppskalning som gör att innehåll ser bra ut på de nya högupplösta modellerna, oavsett upplösning på originalinnehållet. Dessutom förbättrar processorn återgivningen av innehåll genom finjusteringar baserade på mängden ljus i varje scen, innehållets genre och omgivningens ljusförhållanden.

Bild- och ljudkvalitet förbättras ytterligare med hjälp av LG AI Picture Pro, som känner av objekt som visas på skärmen och hanterar dem separat för mer djup, och AI Sound Pro, som konverterar tvåkanaligt ljud upp till virtuellt 5.1.2-surroundljud. Funktionen Auto Volume Leveling säkerställer att ljudnivån är densamma när användare byter mellan kanaler eller appar.

De första modellerna i LG:s 2021-sortiment beräknas finnas tillgängliga i butik med start i mars och resterande modeller kommer att lanseras löpande under året. De första QNED Mini LED-modellerna lanseras under andra kvartalet av 2021. Datum för tillgänglighet i Sverige kommer att meddelas i god tid inför varje produktlansering.

Se bifogade tekniska specifikationer för de olika modellerna.

Relaterade Artiklar