Bolt i startgroparna för hemleveranser av dagligvaror i Sverige
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Bolt i startgroparna för hemleveranser av dagligvaror i Sverige

Bolt i startgroparna för hemleveranser av dagligvaror i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Pandemin har gjort hemleveranser till allmängods – många svenskar har till exempel upptäckt bekvämligheten med att få sin mat levererad direkt till dörren.

Bolt planerar nu att lansera Bolt Market, en ny tjänst som erbjuder hemleverans av dagligvaror på en kvart.

Bolt i startgroparna för hemleveranser av dagligvaror i Sverige

Dmitri Liberman, chef för leveranser (restauranger och livsmedel) hos Bolt

– Vi kommer att nyttja vår erfarenhet och kompetens inom leverans av livsmedel och logistik, befintlig teknik och våra kurirer för att lansera den nya tjänsten. Vi håller just nu på och anställer ett lokalt team, däribland en inköpschef och en supply chain manager, förklarar Dmitri Liberman, chef för leveranser (restauranger och livsmedel) hos Bolt.

Bolt Market blir en leveranstjänst av dagligvaror med lager och centra strategiskt placerade runt städer – allt för att möjliggöra snabb leverans av varor till kunder. Tanken är att kunna erbjuda leveranser på en kvart från samma app som många av Bolts kunder redan använder för att beställa take away-mat.

– Vi lanserar nu en ny tjänst på Bolt-plattformen där vi sedan tidigare erbjuder erbjuder taxiresor, elsparkcykelresor samt matleveranser i Sverige. Med Bolt Market skapar vi mervärde för Bolt Food-kunder och erbjuder också ökad flexibilitet för våra Bolt Food-kurirer som vill arbeta, säger Nikolai Zenevitsh, Global Strategic Partnerships Manager på Bolt Food och ansvarig för marknaden i Sverige.

Bolt Food verkar i mer än 50 städer och 20 länder i Europa och Afrika. Bolt Food har 3 miljoner kunder (registrerade användare) och nästan 15 000 restauranger globalt. Förutom Sverige planerar man att lansera Bolt Market i Lettland Litauen Rumänien Tjeckien Polen Slovakien Kroatien och Portugal under de närmaste månaderna. Företaget driver för närvarande en pilot i sin hemstad Tallinn i Estland.

Relaterade Artiklar