Fedobe introducerar sin plattform för hållbarhet, open-innovators.org, på den svenska marknaden
Hem E-HANDEL Fedobe introducerar sin plattform för hållbarhet, open-innovators.org, på den svenska marknaden

Fedobe introducerar sin plattform för hållbarhet, open-innovators.org, på den svenska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Open-Innovators.org är en plattform för e-handel, som klarar FN:s hållbarhetsmål, det vill säga United Nations Sustainable Development Goals.

Fedobe introducerar sin plattform för hållbarhet, open-innovators.org, på den svenska marknaden 1

Mayeda Jamal, som är Sustainability Lead på Open-Innovators.org

Plattformen är utvecklad av e-handelsexperten Fedobe och är gratis för små företag, som vill starta e-handel, men som saknar ekonomiska resurser för att klara det.

“Plattformen har utvecklats i flera år och vi är förmodligen det enda företag som erbjuder den gratis till den som uppfyller UNDP Sustainable Development Goals. Plattformen reducerar kostnaderna och time-to-market för så väl e-handel, supply chain automation, hantering av lager och logistik, som förbättring av försäljningstjänster baserat på AI, ML och beteendeenalys”, säger Joydeep Dash, som är vd på Fedobe.

Open-Innovators.org bygger på öppen källkod och är i grundversionen gratis att använda för företag som vill arbeta enligt FN:s hållbarhetmål.

“Genom vårt initiativ, Open-Innovators.org, blir det extremt billigt för företag som vill gå online. Vi reducerar kostnaderna enormt mycket och det är något som efterfrågas av många små företag med ambitionen att börja med e-handel”, säger Mayeda Jamal, som är Sustainability Lead på Open-Innovators.org.

Open-Innovators.org bygger på den internationellt etablerade e-handelsplattformen Magento, som är utvecklat med öppen källkod och som idag ägs av Adobe. Bakom Open-Innovators.org ligger sex års utvecklingsarbete.

“Frågan om hållbarhet är helt avgörande. Vi arbetar endast med företag som ansluter sig till FN:s hållbarhetsmål”, säger Mayeda Jamal.

“Frågan om hållbarhet är helt avgörande. Vi arbetar endast med företag som ansluter sig till FN:s hållbarhetsmål”, säger Mayeda Jamal.

Ecociate är ett konsultföretag specialiserat på hållbarhet och användare av Open-Innovators.org.

“Det hela började med vårt engagemang rörande behovet av en digital plattform för säker organisk föda i kombination med ekologiska produkter och tjänster. Vi antog att det krävs stora investeringar för att skapa en sådan molnbaserad plattform, men genom vårt samarbete med Fedobe har vi kunnat starta vår resa. En resa som vi hittills är mycket nöjda med och med den input vi har fått. Vi är glada över att ha en partner som Fedobe, som ständigt kommer med nya idéer och tekniken för att stötta dem”, säger Kirti Prasanna, medgrundare till Ecociate.

 

Relaterade Artiklar