Nytt samarbete inleds för att påskynda snabba leveranser inom Norden
Hem LEVERANTÖRER Ett nytt samarbete inleds för att påskynda snabba leveranser inom Norden

Ett nytt samarbete inleds för att påskynda snabba leveranser inom Norden

Publicerat av: Redaktionen

nShift inleder samarbete med Wolt för att möjliggöra leveranser under 30 minuter

Nu blir det enklare än någonsin för digitala butiker runt om i Norden att använda sig av snabba leveranstjänster tack vare det nyligen inledda partnerskapet mellan nShift, global ledare inom leveranshanteringsprogramvara, och Wolt, den ledande lokala handelsplattformen.

Detta innebär att lokala återförsäljare kommer kunna börja leverera inom 30 minuter.

Tillgången till Q-Commerce-leveranstjänster blir allt viktigare för digitala butiker. Enligt Bain & Companys färska rapport ”2022 Retail M&A”, är efterfrågan på omedelbar tillgänglighet från kunder gentemot återförsäljare här för att stanna. Rapporten förutspår även att kravet på omedelbar tillgänglighet kommer expanderas över olika produkttyper och kundsegment.

För att kunna bygga och bibehålla ett försprång måste digitala butiker som engagerar sig i sina lokala eller regionala områden kunna konkurrera mot de stora, globala aktörerna. Detta innebär att erbjuda bättre och snabbare leveranser. Som ett resultat av det nya samarbetet kommer Wolts on-demand-tjänster att vara tillgängliga för kunder både i och utanför Danmark, Finland, Norge och Sverige genom nShifts leveranshanteringsplattform. nShifts lösningar möjliggjorde ca 439 miljoner leveranser i Norden under 2021, och antalet fortsätter snabbt att växa. En märkbar andel av Nordens e-butiker använder redan leveranshanteringssystem som är utvecklade av nShift.

Wolts uppdrag har alltid varit att hjälpa handlare med merförsäljning. Nu när leveranshastighet är viktigare än någonsin för kunder, innebär detta partnerskap med nShift att Wolt kan erbjuda sitt breda utbud av lokala logistikteknologier till många fler handlare.

Nytt samarbete inleds för att påskynda snabba leveranser inom Norden

– De senaste åren har förändrat vad konsumenter kräver av e-handelsupplevelsen. För de flesta är hastigheten avgörande. Konsumenter förväntar sig att få vad de vill ha, när de vill ha det, säger Lars Pedersen, vd på nShift.

– Detta samarbete markerar sammankomsten av två världsledare inom leveransteknologi. Genom att jobba tillsammans, kommer Wolt och nShift att göra det möjligt för lokala återförsäljare att erbjuda leverans inom 30 minuter och därav konkurrera med de globala aktörerna, avslutar Pedersen.

Patrick Dümer, global chef för Wolt Drive:

– Vi är otroligt glada att ingå i partnerskapet med nShift och att sammanföra de två ledande aktörerna i Norden för att erbjuda en oöverträffad leveransupplevelse för konsumenterna. Efter att ha framgångsrikt levererat miljontals beställningar vet vi att människor värdesätter snabbhet, tillförlitlighet och bekvämlighet. Genom detta samarbete kommer vi kunna erbjuda denna upplevelse till ännu fler människor som handlar online.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>