ePassi förvärvar två nyckelspelare och befäster sin position som ledande i Norden inom personalförmåner med 1,5 miljoner användare
Hem BETALLÖSNINGAR ePassi förvärvar två nyckelspelare och befäster sin position som ledande i Norden inom personalförmåner med 1,5 miljoner användare

ePassi förvärvar två nyckelspelare och befäster sin position som ledande i Norden inom personalförmåner med 1,5 miljoner användare

Publicerat av: Redaktionen

ePassi Payments Oy, den ledande mobila betalningslösningen för personalförmåner och ett av de snabbast växande företagen i Europa, har slutit avtal om att förvärva Sodexo Benefits & Rewards Service:s (BRS) verksamhet i Norden, vilket inkluderar Sodexo Pass Sweden och det finska företaget Eazybreak Oy.

ePassi förvärvar två nyckelspelare och befäster sin position som ledande i Norden inom personalförmåner med 1,5 miljoner användare

Genom dessa uppköp stärker ePassi ytterligare sin position på den nordiska marknaden och närmar sig en användarbas på 1,5 miljoner användare.

ePassi har efter dessa förvärv nära 9 000 kunder, fler än 35 000 anslutna leverantörer och en bruttoförsäljning på cirka 350 miljoner euro.

– Efterfrågan på helt digitala och mobilbaserade personalförmåner har accelererat under covid-19 och kommer fortsätta att göra det. Vi är glada över dagens nyheter och vill varmt välkomna de två fantastiska teamen på BRS Sweden och Eazybreak till ePassi. Dessa förvärv förstärker vår ledande position inom friskvård, hälsa, vård och måltidstjänster; och gör oss till en “one-stop-shop” för alla våra nuvarande och framtida kunder, säger Pekka Rantala, VD på ePassi-gruppen.

– Eazybreak Oy och BRS Sweden kommer att påskynda ePassis ambition om att bli världsledande leverantör av mobila betalningstjänster för personalförmåner. Med vår nyligen utvecklade betalningslicens som vi tilldelades 2020, samt nyligen förvärvade Gasellvinnaren ActiWay i Sverige, ser vi fram emot att bredda och utveckla våra digitala produkter och tjänster för att kunna erbjuda de bästa lösningarna och användarupplevelsen till våra kunder, säger Cyrus Shey, medgrundare och Managing Partner för Bregal Milestone och styrelsemedlem i ePassi-gruppen.

ePassi fortsätter sin aggressiva expansionsresa inom mobila betallösningar. Under de senaste tre åren har företaget tecknat samarbetsavtal med stora internationella spelare, inklusive de mobila betallösningsjättarna Alipay och WeChat, samtidigt som de bygger vidare på sin starka organiska tillväxt.

Bregal Milestone är fortfarande majoritetsägare av ePassi Payments Oy. Som en del av denna transaktion kommer Sodexo att återinvestera och bli 15 procent aktieägare i ePassi.

Relaterade Artiklar