Swish lanserar självskanningstjänst
Hem BETALLÖSNINGAR Swish lanserar självskanningstjänst

Swish lanserar självskanningstjänst

Publicerat av: Redaktionen

Swish lanserar nu en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att enkelt självskanna sina varor direkt i Swish-appen.

Tjänsten har pilottestats under en period, men nu blir det alltså möjligt för butikshandlare att ansluta sig till tjänsten och börja erbjuda den till sina kunder.

Sveriges största betalapp lanserar nu en helt ny tjänst som gör det möjligt för 8,4 miljoner konsumenter att enkelt självskanna varor och betala sina köp direkt i Swish-appen.

Kunden skannar en QR-kod vid entrén till butiken för att checka in, och kan därefter börja skanna streckkoderna på sina varor, för att sist betala för köpet med Swish. Kvittot får kunden sedan direkt i appen.

I rapporten “Unika besökare”, som Swish och HUI har tagit fram ihop för att undersöka utvecklingen av självbetjäningshandeln i Sverige, beskrivs hur omsättningen i självbetjäningshandeln växte med 10 procent under 2023. En specifik del av självbetjäningshandeln som är på uppgång är användningen av appar för att genomföra köp i butik. Den ökade trenden kommer dock inte helt utan utmaningar, menar Urban Höglund, vd på Swish:

Swish lanserar självskanningstjänst– Vi ser att konsumenter uppskattar att slippa köa och att snabbt och smidigt kunna genomföra sina köp på egen hand i sin mobil. Samtidigt vill inte alla konsumenter behöva ladda ner en ny app och registrera sig som kund så fort man ska köpa något i en butik, och här tror vi att Swish har en enorm styrka. Det är en app som de flesta redan har nerladdad och känner sig bekant med, så tröskeln för att komma igång och självskanna är därför väldigt låg, säger Urban Höglund.

Den första återförsäljaren är klar med sin integration och fler kommer adderas löpande. Är man intresserad av att ansluta sig till tjänsten kan man ta kontakt med Swish.

 

 

 

Relaterade Artiklar