Ny serie av gräsklippare från STIHL – enklare gräsklippning med mindre ansträngning
Hem PRODUKTNYHETER Ny serie av gräsklippare från STIHL – enklare gräsklippning med mindre ansträngning

Ny serie av gräsklippare från STIHL – enklare gräsklippning med mindre ansträngning

Publicerat av: Redaktionen

STIHL presenterar en ny serie av batteri- och bensindrivna gräsklippare.

Serien innehåller fem smidiga gräsklippare för trädgårdsägaren: RMA 243, RMA 248 T, RMA 253 T, RM 248 T och RM 253 T.

Samtliga modeller i serien är så kallade 4-i-1-gräsklippare och utvecklade för en komplett och smidig trädgårdsskötsel.

Att sköta om trädgården blir nu lättare, då STIHL lanserar en ny serie av gräsklippare. Serien innehåller fem smidiga gräsklippare, där RMA 243, RMA 248 T och RMA 253 T drivs av batterisystemet AK medan RM 248 T och RM 253 T drivs av bensin. Det som skiljer de olika modellerna åt är klippbredden, men samtliga är 4-i-1-gräsklippare. Detta innebär att de kan användas för klippning, uppsamling, sidoutkast samt mulching – en metod där gräsklippet omvandlas till näring.

– Serien är framtagen för att täcka användarens alla behov på ett så enkelt sätt som möjligt. Modellerna är smidiga att både plocka fram, att använda och packa ihop, och funktionaliteten innebär mångsidighet i gräsklippningen, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager på STIHL i Norden.

Ny serie av gräsklippare från STIHL – enklare gräsklippning med mindre ansträngningGräsklipparna har stabila komfortstyren som kan fällas samt justeras mellan två höjder. Detta gör det även enkelt för användaren att komma åt och tömma gräsuppsamlaren. Dessutom är samtliga modeller utrustade med en central klipphöjdsjustering, vilket gör att användaren kan justera klipphöjden mellan 20 och 100 millimeter med ett tryck.

RMA 243, RMA 248 T och RMA 253 T drivs av borstlösa EC-motorer med STIHL AK-batteriserie medan RM 248 T och RM 253 T drivs av STIHL EVC-motor och bensin.

Höjdpunkter:
  • 4-i-1-gräsklippare: Alla modeller i den nya serien är så kallade 4-i-1-gräsklippare, vilket möjliggör klippning, uppsamling, sidoutkast och mulching och därmed täcker alla behov i trädgården.
  • Justerbar klipphöjd: Gräsklipparna har en central justering av klipphöjden vilket gör att användaren med ett enkelt tryck kan välja mellan allt från 20 till 100 millimeter.
  • Komforthandtag: Alla modeller i serien har ett handtag och styre som kan fällas och höjdjusteras. Detta gör det inte bara bekvämare att klippa gräset utan även enklare att nå gräsuppsamlaren.

RMA 243, RMA 248 T, RMA 253 T, RM 248 T och RM 253 T från STIHL finns tillgängliga hos auktoriserade återförsäljare under våren 2024.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar