Schneider Electric lanserar energisensor med tillhörande tjänst för smartare energihantering i hemmet
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Energisensor med tillhörande tjänst för smartare energihantering i hemmet är lanserade av Schneider Electric

Energisensor med tillhörande tjänst för smartare energihantering i hemmet är lanserade av Schneider Electric

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric lanserar en energisensor med tillhörande tjänst i Wiser by SE-appen för att övervaka elkonsumtionen i hemmet i realtid och som erbjuder personlig energirådgivning baserad på konsumtionsmönster och hemmets förutsättningar.

Schneider Electric har tidigare meddelat att företaget kommer presentera nya energilösningar för bostäder.

Den senaste innovationen är energisensorn och tjänsten Energicenter i Wiser by SE-appen som ytterligare utökar möjligheterna med smarta hem-systemet Wiser. Genom lösningen kan du bland annat ta del av sammanställd information kring elförbrukningen i ditt hem, realtidsförbrukningen och få personliga tips.

– Vi är stolta över att kunna presentera vår nya energisensor, s k PowerTag, och Energicentret i Wiser by SE-appen. Genom att kontrollera elförbrukningen och få en översikt av vad som kan åtgärdas i hushållet kommer privatpersoner få möjlighet att kunna påverka sin förbrukning och utgifter. Med hjälp av den här lösningen får användare personlig energirådgivning utifrån hemmets profil, säger Jens Strinsjö, produktchef för Wiser på Schneider Electric.

Hemprofilen ställs in i appen genom att hemägaren svarar på vilken typ av bostad de har, hur stor boendeyta, vilket värmesystem, hur många personer som bor i hushållet osv. Denna information gör att alla personliga tips som delas i appen är anpassade efter det specifika hemmet och dess förutsättningar.

Energisensorn aktiverar Energicentret i appen

När en energisensor installeras i elcentralen, vilket måste göras av behörig elektriker, och kopplas ihop med Wiser gateway aktiveras Energicentret i Wiser by SE-appen. Därefter kan appen dela med sig av hemmets energiförbrukning och möjligheterna som finns att sänka den.

– Lanseringen av energisensorn innebär en ökad insikt kring energikonsumtionen för Wiser-användare. Systemet ger en översikt kring realtidsförbrukningen samt ger personliga tips och energirådgivning utifrån det specifika hushållets konsumtion och profil. Den molnbaserade AI-lösningen behöver en månad på sig att lära känna hushållets förbrukningsmönster och beteende utifrån väderdata och installerade enheters konsumtionsmönster, säger Jens Strinsjö.

Schneider Electric lanserar energisensor med tillhörande tjänst för smartare energihantering i hemmetInköp och installation av energisensorn görs av behörig elektriker

Planerad försäljningsstart för energisensorn är 9 februari. Energicentret finns tillgängligt i Wiser by SE-appen i samband med säljstarten. Inköp och installation av energisensorn görs av behörig elektriker.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar