Dustin förstärker erbjudandet i Danmark med hostingförvärv
Hem NYHETER Dustin förstärker erbjudandet i Danmark med hostingförvärv

Dustin förstärker erbjudandet i Danmark med hostingförvärv

Publicerat av: Redaktionen

Dustin har tecknat avtal om att förvärva danska Norriqs affärsområde för hosting och outsourcing av IT-tjänster.

Dustin förstärker erbjudandet i Danmark med hostingförvärv 2I samband med förvärvet ingår Dustin och Norriq ett strategiskt samarbete som kommer att bredda kunderbjudandet för båda bolagen. Dustin stärker sitt erbjudande av mer avancerade tjänster och lösningar på den danska marknaden och breddar kundbasen inom kärnsegmentet små och medelstora företag. Norriq får en möjlighet att erbjuda sina ERP-lösningar även till Dustins kundbas.

– Vi förvärvar spetskompetens kring hostinglösningar och breddar vårt erbjudande på den danska marknaden. Samtidigt får vi en strategisk partner i Norriq som kommer hjälpa oss att växa vår affär inom abonnemangstjänster. Nu har vi starka hostingerbjudanden på flera marknader något som blir allt viktigare för våra kunder, säger Jens Haviken, VP Services & Solutions Dustin.

Norriqs affärsområde för hosting och outsourcing av IT-tjänster har 28 medarbetare. Affärsområdet omsatte cirka 56,7 MDKK 2016. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Dustins vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.

– I Dustin får vi en samarbetspartner som gör att vi kommer kunna fortsätta erbjuda våra kunder en effektiv hostinglösning samtidigt som vi får en möjlighet att nå ut med våra erbjudanden till en bredare kundgrupp, säger Bo Martinsen, VD Norriq.

Affären beräknas slutföras den 29 september.

Relaterade Artiklar