Community Entertainments (publ) e sportsatsning ger resultat
Hem GAMINGE-SPORT Community Entertainments (publ) e sportsatsning ger resultat

Community Entertainments (publ) e sportsatsning ger resultat

Publicerat av: Redaktionen

Red Reserves COD-lag tvåa i Atlanta, andraplatsen värd 400 000 kronor

Community Entertainments (publ) e sportsatsning ger resultat 2Red Reserves Call of Duty-lag (COD), som sedan februari ägs av Community Entertainment (publ) och som är noterat på Aktietorget, tog en silverplats i majortävlingen som avgjordes i Atlanta i helgen, där hela världseliten var på plats.
Andraplatsen gav nära 400 000 kronor i prispengar.

– Jag är otroligt stolt över laget. Äntligen har vi fått visa vår rätta potential och vi ser fram emot den fortsatta säsongen som har förutsättningar att bli väldigt intressant. Detta är ett kvitto på att vi tillhör den absoluta världseliten, säger Patrik Andersson CEO i Red Reserve AB.

Laget avancerade i ”Looser Bracket” där man fick möta hela världseliten för att kämpa sig upp till en finalplats. Red Reserve är nu etablerat i den absoluta världseliten i COD. Laget sponsras av Razer som är en av världens ledande leverantörer av hårdvara för gamingmarknaden.

COD World League Circuit omfattar åtta majortävlingar i USA och England. Därutöver hålls National Leagues-tävlingar i Kanada, Frankrike/Belgien, Tyskland/Holland, Spanien/Portugal, Italien, Österrike/Nya Zeeland. Under säsong 2018 kommer man även att ha två Nationals i Brasilien respektive Mexiko. Härnäst tävlar Red Reserves COD-lag i en major som hålls i Birmingham.

Inspelade prispengar hamnar omsättningsmässigt i Red Reserves resultaträkning. Enligt kontrakt mellan spelarna och Red Reserve har spelarna rätt till bonus och del av inspelade prispengar.

Red Reserve förvärvades nyligen av Community Entertainment Svenska AB (publ) som är noterat på Aktietorget och är därmed det första börsnoterade e-sportsbolaget i Skandinavien och förmodligen i Europa. Förutom ett av världens bästa COD-lag har Red Reserve även ett ungt framgångsrikt Counter Strike-lag. I förra veckan blev det klart att Red Reserve även kommer att satsa på Hearthstone då man kontrakterade Louis “Mitsuhide” Bremers, som tillhör yttersta världseliten.

Relaterade Artiklar