Branschnytt – Borås i unik digital satsning på turismpaket
Hem APPAR Borås i unik digital satsning på turismpaket

Borås i unik digital satsning på turismpaket

Publicerat av: Redaktionen

Borås har utvecklat en digital app-lösning där man kan boka ett paket med entré till en mängd olika turismupplevelser och lyckats lösa utmaningen med turistföretagens egna olika bokningssystem.

Att paketera olika turismupplevelser är en gammal företeelse men sedan bokningssystemen gjorde sin entré har svårigheten varit att hitta en synk mellan ett gemensamt bokningssystem för paket och turistföretagens egna system.

Försök med gemensamma paketlösningar för hela staden har gjorts tidigare men inte slagit väl ut.

Ett fåtal paketlösningar har hela tiden funnits via turistföretagen men effekten att kunna erbjuda ett gemensamt paket för hela staden är en helt annan.

Förutom en paketlösning har också behov av en turistapp funnits. En som kompletterar Borås hemsida boras.com. En app där man på plats i Borås exempelvis lätt kan navigera sig mellan stadens uppskattade och omtalade skulptur- och streetart målningar som utvecklats senaste åren.

För att utveckla ovan har samarbete slutits mellan företaget OnSpotStory, som erbjuder en turistapp till en mängd destinationer runt om i landet. För paketbokning behövdes också ett företag specialiserat på just paketlösningar och levereras därför av Boråsföretaget HiveAndFive. Tillsammans skapar vi nya BORÅSPASSET.

För sommaren 2022 lanseras det ovan nämnda som ett test. Man kommer kunna blippa in sig hos turistföretagen med hjälp av appen. Slår det väl ut är det tänkt att fortsätta den digitala resan med tal, film, interaktiv/förstärkt media (AR), quiz, gamification osv.

–  Det har inte varit en lätt resa då det idag inte finns utvecklat sedan tidigare men i kontakter med olika leverantörer hittade vi OnSpotStory och HiveAndFive och sammanförde dem på ett möte där tycke uppstod. Tillsammans har vi hittat en destinationsapp som verkar vara unik i sitt slag i landet, säger Erik Johnson produktutvecklare på Borås TME.

Paketet kommer finnas i två olika prisnivåer och innehålla nedan kända turistaktörer:
Branschnytt – Borås i unik digital satsning på turismpaket– Borås Djurpark
– Borås Camping (minigolf)
– Upzone (höghöjdsbana)
– Navet Science Center
– Alidebergsbadet
– Stadsparksbadet
– Laxton Spökmuseum
– Textilmuseet

Appen BORÅSPASSET finns både på App Store och Google Play.

Relaterade Artiklar