Book Salon lanseras i Sverige – hjälper skönhets- och wellnessföretagare att spara tid och utöka sina verksamheter
Hem BETALLÖSNINGAR Book Salon lanseras i Sverige – hjälper på hår-, skönhets- och wellnessföretagare att spara tid och utöka sina verksamheter

Book Salon lanseras i Sverige – hjälper på hår-, skönhets- och wellnessföretagare att spara tid och utöka sina verksamheter

Publicerat av: Redaktionen

Över 1 500 salonger använder Book Salons betalnings- och bokningstjänster.

Det sparar entreprenörerna minst 100 timmar per år – och minskar deras stress.

Book Salon är en finsk leverantör av betalnings- och bokningstjänster specialiserad på hår-, skönhets- och wellnessföretag. I maj 2022 lanserar de sin verksamhet i Sverige. Startupen ger entreprenörer en helhetslösning med digitala verktyg för att driva ett framgångsrikt företag och i tjänsten ingår en integrerad betalterminal och betaltjänster – utöver hemsidebyggare, online-bokningssystem samt kassa- och redovisningsrapporter.

Med stöd av internationella investerare utökar nu företaget sin verksamhet i Europa, med början i Sverige, Norge och Danmark. Till skillnad från sina konkurrenter, som Bokadirekt, är Book Salon inte bara en bokningstjänst, de tar ett helhetsgrepp med sina integrerade betaltjänster.

“Vi är glada över vår nordiska expansion. Uppskattningar visar att 65 procent av europeiska salonger inte använder några digitala verktyg för att hantera sin verksamhet. Även om vi i Norden ligger före när det gäller digitalisering, finns det fortfarande tusentals salonger som inte använder digitala verktyg för att förbättra sitt arbetsflöde och minska arbetsbelastningen”, säger Harri Myllylä, vd för Book Salon.

Book Salon lanseras i Sverige – hjälper skönhets- och wellnessföretagare att spara tid och utöka sina verksamheterUtan digitala verktyg kan företag få stå ut med inkomstbortfall och svårigheter att fördela inkomsten rätt mellan olika entreprenörer inom salongen – samt tvingas lägga mer tid på administrationsarbete istället för själva kundarbetet. Dessutom visar Book Salons data från över 1 000 salonger att 52 procent av bokningarna sker mellan 17.00 och 09.00. Det betyder att salonger som inte använder bokningsappar eller bokningssystem online kan förlora hundratusentals kronor per år, för bokningstider som förblir obokade.

”Skönhetsindustrin led inte lika mycket i Sverige som i de andra nordiska länderna under pandemin eftersom de inte råkade ut för lika stränga restriktioner. Många av salongerna skulle ha potential för tillväxt, men de lägger tid på administratörsuppgifter som innebär förlorad tid och inkomst. Vi vill hjälpa de svenska salongerna att växa från enmansshower till flermansteam och utmärkta salonger”, fortsätter Myllylä.

Book Salons popularitet syns i de över 1 500 kunder som genererade mer än 7,8 miljoner kronor i MRR (månatlig återkommande intäkt) i mars 2022, en siffra som växt över 20 procent från månad till månad under året. Deras NPS-poäng (Net Promoter Score) är enastående 79, och mindre än 1 procent av deras kunder säger upp sig.

Plattformen är även populär i kundundersökningarna. Enligt feedback sparar Book Salon entreprenörerna över 100 arbetstimmar per år. Dessutom har tiden som entreprenörerna spenderade i telefon minskat med över 70 procent – till mindre än 10 minuter per dag.

“Jag brukade tillbringa jullovet och till och med morsdag med att arbeta igenom misstag i betalningsrapporterna. Det är som att vara privatdetektiv, att försöka lista ut vad som hänt när ingen kan komma ihåg var misstaget gjordes. Jag och mina anställda slösade bort dyrbar tid varje vecka. Med Book Salons system på plats händer inget av detta längre. Deras plattform passar exakt för mina behov”, säger Salla Priuska, entreprenör på Royal Beauty Spa.

“Vår affärsmodell bygger på att hjälpa våra kundsalonger att utöka sina verksamheter”, konstaterar Book Salons CMO Seppo Noso. “Det faktum att vårt team är en blandning av före detta skönhetssalongs-proffs och framgångsrika entreprenörer gör att vi kan göra just det.”

Relaterade Artiklar