Årets skönhetsjulklapp är sheetmasken
Hem E-HANDEL Årets skönhetsjulklapp är sheetmasken

Årets skönhetsjulklapp är sheetmasken

Publicerat av: Redaktionen

I 31 år har HUI Research utsett Årets julklapp.

Årets skönhetsjulklapp är sheetmasken 1

Virve Fredman K-beauty expert på Eleven.

Men för första gången någonsin utser även Eleven ett skönhetsalternativ – sheetmasken.

– Sheetmasken har verkligen slagit igenom stort under 2018. De är enkla att använda, ger snabba resultat och går att variera efter din huds dagsbehov, säger Pernilla Barkman, vd på Eleven.

Sheetmasks har blivit oerhört populära inom skönhetsvärlden den senaste tiden. De har även blivit en stor trend på Instagram där många postar selfies där de bär olika typer av maskar med utklippta hål för ögon, näsa och mun.

På Eleven har man också märkt av sheetmasktrenden och sett en stor efterfrågan av produkten från kunder. Därför utnämner Eleven nu sheetmasks som Årets skönhetsjulklapp, som ett alternativ till Årets julklapp för den skönhetsintresserade.

– En av anledningarna till att just sheetmasks har blivit så populära är att de gör hudvård roligt. Dessutom är det enkla att använda. Traditionella ansiktsmasker kräver mer arbete och du måste tvätta av dem. Sheetmasks lägger du bara på och sen när den legat så länge som du önskar tar du av den och du är klar. Och sen är de ju också roliga att ta selfies med, säger Elevens K-beauty expert Virve Fredman.

Sheetmask har länge varit populära i Sydkorea, men näst intill okända i resten av världen, tills för några år sedan när den stora K-beautytrenden slog igenom stort. Och blir allt vanligare i mångas svenskars skönhetsrutin, något som man märker på Eleven.

– Sheetmasken har verkligen slagit igenom stort och står för en tillväxt på över 300 procent under 2018, säger Pernilla Barkman.

En av anledningar till att maskerna blivit så populära är att man ser resultaten direkt.

– Det är just på grund av att de ser resultaten direkt som många gillar sheetmasks. Alla masker innehåller massor av fukt vilket också är nyckeln till de fina resultaten. Man kan direkt se att fina linjer blivit mindre märkbara när du tagit av masken, säger Virve Fredman.

Det finns även en uppsjö att välja mellan, beroende på viket resultat du vill uppnå, eller hur mycket du pengar är villig att spendera. Dessutom kommer de i många roliga färger och mönster.

– Från början var det många som valde de roliga maskerna. Men numera så är det mer fokus på ingredienserna. För det är det som är det fina med sheetmasks är att du kan välja olika varje gång beroende på vilka behov din hud har just den dagen, säger Virve Fredman.

Men varför nöja sig med en julklapp? En annan produkt som väckt uppmärksamhet i skönhetsvärlden är ögonfransserum, som är biljetten till längre och fylligare ögonfransar. En dröm för många som inte fått det av naturen. Därför utnämner Eleven ögonfransserum som en god tvåa till Årets Skönhetsjulklapp.

Relaterade Artiklar