Apoteket och betalningsleverantören Adyen ingår nytt samarbete
Hem BETALLÖSNINGAR Apoteket och betalningsleverantören Adyen ingår nytt samarbete

Apoteket och betalningsleverantören Adyen ingår nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

 Apoteket och den globala betalningsleverantören Adyen ingår nytt samarbete i syfte att bättre möta kundernas förväntningar genom branschledande teknik och innovation.

Partnerskapet ska resultera i flera betalsätt, minskad kontaktyta och kortare köer för kunderna.

Det globala betalteknikbolaget Adyen meddelar idag att de går in som främsta betalleverantör för Apoteket AB, det statligt ägda företag som erbjuder ett utbud av läkemedel, hälsoprodukter och farmaceutiska tjänster. Verksamheten bedrivs idag via ca 400 apotek och e-handel med hemleverans.

Apoteket och betalningsleverantören Adyen ingår nytt samarbeteApoteket följer en rad andra svenska kunder som Spotify, Telia och H&M i att välja den globala betalningsleverantören som främsta partner inom betalningar. Med Adyen kommer Apoteket, som har en viktig funktion i samhället, kunna erbjuda en ännu mer tillgänglig och säker kundupplevelse. Genom att hantera betalningarna både i butik och online på en och samma plattform kan Apoteket få full kontroll över betalningarna och därmed förbättra kundupplevelsen genom kortare köer, fler betalsätt och minskad kontaktyta genom kontaktlösa betalningar.

”Vi ser fram emot att bygga vidare på det arbetet som Apoteket redan inlett under pandemin. Det är av yttersta vikt att människor erbjuds flera olika sätt att införskaffa sina mediciner och hälsoprodukter. Kortare köer och kontaktlösa betalningar ökar tryggheten på plats och online bidrar nya betalsätt till produkternas tillgänglighet”, säger Tobias Lindh, VD för Adyen i Norden och Baltikum.

”Apoteket har en viktig funktion i samhället samtidigt som vi verkar på en marknad med hård konkurrens. Vi har under de senaste åren haft en mycket hög tillväxt i vår e-handel och det är viktigt för oss att ha de bästa lösningarna för våra kunder.

Vi tar nu nästa kliv i vårt digitala kunderbjudande tillsammans med Adyen, ett samarbete vi har höga förväntningar på”, säger Wictoria Glans, Affärsområdeschef E-handel på Apoteket.

 

 

Relaterade Artiklar