CYBEX lanserar Anoris – den första bilbarnstolen på marknaden med integrerad helkroppsairbag för att säkra upp barnet vid olycka
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET CYBEX lanserar Anoris T i-Size – den första bilbarnstolen på marknaden med integrerad helkroppsairbag för att säkra upp barnet vid olycka

CYBEX lanserar Anoris T i-Size – den första bilbarnstolen på marknaden med integrerad helkroppsairbag för att säkra upp barnet vid olycka

Publicerat av: Redaktionen

CYBEX har de senaste åren blivit ett omtalat varumärke i Sverige med sina designmedvetna barnvagnar och höga säkerhet i babyskydd och bilbarnstolar.

I decennier har airbags varit nödvändiga för säkerheten i bilar för vuxna, nu släpper CYBEX en revolutionerande produkt och utmanar standarden inom sin kategori för barn.

Genom att introducera likvärdig säkerhet framåtvänd som bakåtvänd kan nu 42% av alla föräldrar som väljer att vända sitt barn framåt före fyra års ålder göra det utan att behöva kompromissa med säkerheten. Anoris T i-Size är en bilbarnstol med integrerad helkroppsairbag som utlöses på en millisekund.

 Det var 2012 CYBEX revolutionerade marknaden med den bakåtvända bilbarnstolen CYBEX Sirona som snabbt blev prisbelönad i sin kategori. Tack vare teknologin bakom den integrerade helkroppsairbagen, erbjuder den framåtvända bilbarnstolen 50% bättre skydd än framåtvända bilbarnstolar med säkerhetsbälte. Anoris ger också barnet mer benutrymme och föräldern möjlighet att enkelt interagera med sina barn genom backspegeln.

Bilbarnstolen är utvecklad i enlighet med UN R129/03 standard. Produkten har genomgått över tusen interna tester baserat på statliga standarder och testkrav som finns för att säkerställa att den ger ett skydd att lita på.

CYBEX Anoris är anpassad för barn som är 76 – 115 centimeter långa, eller med en maxvikt på 21 kg. Något som enkelt kan anpassas till ett växande barn upp till sex år.

CYBEX lanserar Anoris – den första bilbarnstolen på marknaden med integrerad helkroppsairbag för att säkra upp barnet vid olycka

I Sverige vänder 42 % fram sitt barn tidigare än lokala rekommendationer enligt NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande). För CYBEX betyder barnsäkerheten allt och man har därför utvecklat Anoris för barn upp till sex år, så även för de barn som vänds tidigare för att de ska vara lika säkra framåt som åt andra hållet.

Anoris T i-Size installeras enkelt i bilen via ISOFIX-system. Produkten följer i färgerna Deep Black, Soho Grey, Autumn Gold, Mustard Yellow, Khaki Green, Mountain Blue och Nautical Blue. Produkten kommer att finnas hos återförsäljare som BabyWorld, Bonti och Babyshop från slutet av november med ca pris 7899 SEK.

Relaterade Artiklar