Hem GAMINGE-SPORT Abbe och Keejz kommer till Sweden Game Festival

Abbe och Keejz kommer till Sweden Game Festival

Publicerat av: Redaktionen

På plats för att spela Fortnite Battle Royale live under Sweden Game Festival i Skövde den 19 oktober finns två unga streamers på väg upp – Abbe och Keejz.

Abbe och Keejz kommer till Sweden Game Festival 2

Abbe och Keejz kommer att spela live med besökare på Sweden Game Festival. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

På festivalen spelar de live och det kommer även finnas möjlighet för besökare att spela ihop med dem.

Abbe heter Albin Geijer, är 16 år och kommer från Täby. Han spelar främst Fortnite men även mycket Mindcraft.  Keejz heter egentligen Emil Wallinder, är 15 år och kommer från Åkersberga. Han spelar enbart Fortnite och siktar på en proffskarriär.

När de båda lägger upp sina Youtube-videos har de tiotusentals följare per video. Men på festivalen spelar de live, Det kommer även finnas möjlighet för besökare att spela ihop med dem. Däremellan finns de tillgängliga för foto och signering vid vissa tider.

– Det blir coolt att möta fans och spela ihop med dem på plats i Skövde. Oftast möter jag mina fans på sociala medier, så det är alltid kul att få träffa dem live, säger Abbe inför sitt deltagande på festivalen.

I Fortnite spelar 100 spelare på en gigantisk bana och tävlar om att överleva längst. Man spelar ensam eller i lag om 2 eller 4 spelare. I spelet kan man bygga och förstöra byggnader samt samla olika vapen i sin kamp till slutet. Spelet är gratis att spela och finns på dator, konsol och mobil. Spelets utvecklare Epic Games uppgav under 2018 att över 200 miljoner personer världen över har ett registrerat konto i Fortnite.

Relaterade Artiklar