Clas Ohlson förverkligar smarta innovationer
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Clas Ohlson förverkligar smarta innovationer

Clas Ohlson förverkligar smarta innovationer

Publicerat av: Redaktionen

Att ge idéer liv har varit en del av Clas Ohlson ända sedan starten för nästan 100 år sedan.

Clas Ohlson förverkligar smarta innovationer 2I ett allt mer snabbrörligt innovationsklimat är Clas Ohlson glada över att kunna samverka med innovatörer och företag i att gå från idé till färdig produkt.

En ny spännande produkt kommer snart att presenteras då det blir klart vem som vunnit i Clas Ohlson Product Innovation Challenge, där innovatörer bjudits in att samarbeta kring produktidéer som har potential att bli nya bästsäljare i Clas Ohlsons breda sortiment.

Juryn består av bland annat Linda Krondahl, vd på Things, som dagligen jobbar med innovatörer och start-up-företag.

– Samarbetsaspekten är väldigt viktig när det gäller nya innovationer och initiativ, menar Linda Krondahl. Linda möter dagligen företagare som kämpar med att komma igång med försäljningen av sina nya produkter och nå ut till slutkunderna. Det handlar helt enkelt om att komplettera varandra, där innovatören har spetskunskap om produkten och en annan part har muskler för att kunna nå ut på marknaden.

Linda anser att fler stora bolag skulle kunna bidra med mer än de gör idag.

– Etablerade storbolag har redan de fundamentala processerna på plats. Alltifrån inköp, lager, distribution och marknadsföring till kunskap om certifieringar och andra regelverk är del av deras dagliga verksamhet. Om de kan hjälpa innovatörerna att förverkliga sina idéer vinner båda parter på det.

– Vi har ett antal exempel på där vi jobbat nära innovatörer för att gemensamt utveckla nya produkter. En produkt som kommer att finnas i våra butiker inom kort är Possio Tracker, en riktigt smart produkt som gör att du kan spåra ditt fordon i realtid som vi utvecklat tillsammans med det svenska företaget Possio. Ett annat exempel är värmeljusen med glaskoppar som vi var först med på marknaden och som vi utvecklade tillsammans med innovatören. Clas Ohlson Innovation Challenge är en ny väg för oss att hitta kontakter och idéer som vi kan vara med att förädla, vilket känns väldigt spännande, säger Eva Berg, sortimentschef på Clas Ohlson.

Relaterade Artiklar