Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen
Hem E-HANDEL Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen

Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen

Publicerat av: Redaktionen

Visma förvärvar Wikinggruppen och stärker därigenom sitt fokus på kompletta lösningar inom e-handel och närliggande områden inom programvaruutveckling.

Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen 2Wikinggruppen är en av Sveriges största och mest erfarna företag inom e-handel med mer än 3500 kunder och drift av 1200 e-butiker.

– Utvecklingen inom e-handel går framåt i snabb takt, såväl inom B2B som B2C. Wikinggruppen tillhandahåller kostnadseffektiva, kompletta och flexibla lösningar inom båda dessa segment och bolaget har vuxit kraftigt. Wikinggruppens lösningar är ett utmärkt komplement till Vismas befintliga erbjudande för såväl mindre som större kunder, säger Steffen Torp, direktör för divisionen Software SMB på Visma.

Dagens e-handel kräver solida plattformar som klarar av att skapa ett optimalt flöde kring allt ifrån förvärv av trafik, till konvertering av trafiken till betalande kunder, orderhantering, logistik och administration. Wikinggruppens e-handelsplattform har öppna API:er som möjliggör för tredje part att på ett enkelt sätt skapa integrationer och applikationer som kan tillföra stort värde till både kunder och partners.

– Vi ser fram emot att bli en del av Visma-gruppen och alla de nya möjligheter som det innebär för både våra kunder och anställda. Tillsammans med Visma kommer vi att kunna accelerera utvecklingstakten och stärka vårt erbjudande till nytta för såväl befintliga som nya kunder, säger Jonte Bergman, grundare och VD för Wikinggruppen.

Wikinggruppen kommer att fortsätta verka som ett fristående bolag med egna kontor, men kommer att ingå som en del i Vismas SMB-division.

Relaterade Artiklar