Världens första tv med kognitiv intelligens, Sony BRAVIA XR A90J, börjar säljas i Europa
Hem PRODUKTNYHETER Världens första tv med kognitiv intelligens, Sony BRAVIA XR A90J, börjar säljas i Europa

Världens första tv med kognitiv intelligens, Sony BRAVIA XR A90J, börjar säljas i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Snart finns Sonys främsta 4K HDR OLED-tv tillgänglig för förbeställning.

Världens första tv med kognitiv intelligens, Sony BRAVIA XR A90J, börjar säljas i Europa

A90J är utrustad med den revolutionerande Cognitive Processor XR för oöverträffad kontrast med extrem ljusstyrka och djup svärta.

Sony meddelar idag att världens första kognitivt intelligenta tv-apparater i serien BRAVIA XR MASTER A90J 4K HDR OLED snart kommer att kunna förbeställas i utvalda europeiska länder. A90J är Sonys OLED-flaggskeppsmodell i den nya BRAVIA XR-serien. Med en helt ny bearbetningsmetod tar den steget längre än konventionell AI (artificiell intelligens) och är utformad för att replikera de sätt som människor ser och hör.

När vi ser ett objekt så fokuserar vi omedvetet på särskilda punkter. Cognitive Processor XR, med kognitiv intelligens, delar upp skärmen i ett flertal zoner och uppfattar vart fokuspunkten är i bilden. Där konventionell AI bara kan upptäcka och analysera bildelement såsom färg, kontrast och detaljer individuellt kan den nya Cognitive Processor XR korsanalysera flera element samtidigt, precis som våra hjärnor gör. Det gör att alla element kan anpassas i förhållande till varandra för bästa möjliga resultat. På så vis blir alla delar av en scen synkroniserade och verklighetstrogna på ett sätt som konventionell AI inte kan uppnå.

Cognitive Processor XR kan även analysera ljudposition i signalen så att det precist matchar bilden. Dessutom kan den uppkonvertera allt ljud till surround-ljud i 3D, för att leverera suverän realism med ett häftigt ljudlandskap. Den lär sig, analyserar och förstår otroliga mängder data och optimerar intelligent varje pixelbild och scen för den mest verklighetstrogna bild och ljud-upplevelsen som Sony någonsin har kunnat erbjuda.

BRAVIA XR MASTER-seriens A90J 4K HDR OLED-modeller är utrustade med den exklusiva tjänsten BRAVIA CORE. På alla nya BRAVIA XR-modeller kan användare njuta av de senaste utvalda premium och klassiska titlar från Sony Pictures Entertainment samt den största samlingen av IMAX Enhanced. BRAVIA CORE är först på marknaden med att ha Pure Stream-teknik vilket ger nära exakt kvalitet motsvarande UHD BD vid strömning upp till 80 Mbps.

Pris och tillgänglighet

BRAVIA XR MASTER-seriens A90J 4K HDR OLED-modeller på 65 tum och 55 tum finns snart att förbeställa i utvalda europeiska länder och 83-tumsmodellen kommer att finnas tillgänglig senare i år. För mer information, besök: https://www.sony.se.

  • A90J 55” (XR-55A90J): 29,999 SEK.
  • A90J 65” (XR-55A90J): 37,999 SEK.
  • A90J 83” (XR-83A90J) 79,999 SEK.

Relaterade Artiklar