Hem NYHETER Samsungs MicroLED öppnar upp för en ny era av storslagen bildkvalitet och design

Samsungs MicroLED öppnar upp för en ny era av storslagen bildkvalitet och design

Publicerat av: Redaktionen

Samsung presenterade idag lanseringen av den unika 110” MicroLED i Korea.

Samsungs MicroLED öppnar upp för en ny era av storslagen bildkvalitet och design 2

Samsung

Till skillnad från andra skärmar som just nu finns på marknaden erbjuder Samsungs MicroLED en otrolig färgåtergivning och ljusstyrka genom självemitterande LED-skärmsteknologi.

Under 2018 visades Samsungs första MicroLED upp. Den presenterades som ”The Wall” och hade konfigurerbara moduler som kunde installeras med hjälp av experter. Med den nya 110” MicroLED erbjuder Samsung för första gången MicroLED-upplevelsen i form av en traditionell TV. Till skillnad från den tidigare modulära modellen så krävs ingen installationshjälp av experter. I nya MicroLED är allt förinstallerat och kalibrerat vilket innebär att användare kan ta del av smarta funktioner och en fantastisk bild- och ljudkvalitet direkt ur lådan.

Under året har konsumenters intresse och efterfrågan för stora skärmar växt och genom lanseringen av 110” MicroLED erbjuder nu Samsung en häpnadsväckande visuell upplevelse på en ultrastor TV-bildskärm med nästa generations TV-teknologi.

– Eftersom konsumenter använder sin TV för fler funktioner än någonsin är vi oerhört glada att kunna erbjuda vår nya 110” MicroLED med välkända Smart Hub. Samsung MicroLED kommer att omdefiniera vad en premiumupplevelse i hemmet innebär för konsumenter, säger Magnus Nilsson, Technical Product Manager TV/AV på Samsung i Norden

Innovativ teknik ger bildkvalitet på en helt ny nivå
TV-fantaster med försmak för stora skärmar söker en exceptionell bildkvalitet med levande färger och hög upplösning. Samsung 110” MicroLED använder mikrometer-stora LED-lampor för att eliminera den bakgrundsbelysning och färgfiltrering som vanligtvis sker i traditionella skärmar och istället producerar den ljus och färg från dess egna pixelstruktur. Utöver det återger den 100 procent av DCIs- och Adobes RGB-färgskala och levererar bilder med en bred och noggrann färgskala. Genom skärmens 4K-upplösning och 8 miljoner pixlar resulterar detta i fantastiska och verklighetstrogna färger med precis ljusstyrka.

Samsung 110” MicroLed har även en processor som är kraftfull nog att leva upp till dess skärms möjligheter. Den helt nya Micro AI-processorn levererar HDR innehåll i 4K – något som resulterar i ljus, levande och realistisk bildkvalitet som optimeras för varje scen.

Utöver detta är MicroLED gjort av icke-organiskt material vilket innebär att de är tåliga och håller länge, något som kan innebära ett livsspann på upp till 100 000 timmar, eller över ett årtionde.

Uppslukande design och premiumljud
När man startar en 110” MicroLED TV så får man ta del av en unik upplevelse tack vare att den har ett ”skärm-till-kant”-förhållande på 99,99 procent. Den svarta matrisen och ramen har helt och hållet tagits bort från skärmen, vilket lämnar konsumenter med en otrolig upplevelse.

Samsung har utvecklat och optimerat sina Smart TV-funktioner till att dra nytta av den massiva skärm som 110” MicroLED erbjuder. Konsumenter kan till exempel använda Multi View-funktionen för att på ett bekvämt sätt titta på upp till fyra olika källor samtidigt och där varje källa är fördelat på 55” över skärmen. När denna funktion används kan tittaren koppla samman flera externa enheter och exempelvis titta på nyheter på en yta, film på en annan och samtidigt använda appar på en tredje.

Den dynamiska ljudupplevelsen som 110” MicroLED erbjuder är lika uppslukande som dess visuella och inkluderar ett inbyggt Majestic Sound System. Något som erbjuder fantastiskt 5.1-kanals ljud utan externa högtalare och kan förändra vilket rum som helst till en lyxig hemmabio. Object Tracking Sound Pro-funktionen identifierar objekt på skärmen som rör sig och projicerar ljudet som att det följer med rörelsen. Om ett flygplan visas på skärmens överkant kommer det kännas som att ljudet från motorerna kommer ovanifrån.

Relaterade Artiklar