Vaimo lanserar connector mellan Akeneo PIM och commercetools
Hem E-HANDEL Vaimo lanserar nu connector mellan Akeneo PIM och commercetools

Vaimo lanserar nu connector mellan Akeneo PIM och commercetools

Publicerat av: Redaktionen

Vaimo, en av de ledande leverantörerna inom digital handel, omnikanal och kundupplevelse, meddelar lanseringen av “Vaimo Product Information Management Connector” för Akeneo och commercetools.

Lanseringen är den första i en serie av microservices inom MACH som Vaimo utvecklar.

MACH står för “Microservices based, API-first, Cloud-native SaaS and Headless” och utvecklingen av tjänsterna Vaimo tar fram är en del av den nya strategi för composable commerce företaget påbörjat.

Dagens lansering förkortad “Vaimo PIM Connector” ansluter sömlöst Akeneo och commercetools, två av de snabbast växande lösningarna inom digital handel på marknaden.

Vaimo lanserar connector mellan Akeneo PIM och commercetools“Vaimo PIM Connector” har som nämndes inledningsvis utvecklats inom ramen för MACH-filosofin och bygger på Vaimos breda erfarenhet av att implementera lösningar för produktinformationshantering (PIM) och digital handel i kombination. Syftet med lanseringen är att  koppla ihop Akeneos PIM med Composable Commerce-lösningen från commercetools. Genom att använda Vaimos nya microservice kan företag inte bara koppla ihop utan också konvertera och migrera befintlig produktdata i Akeneo genom ett fåtal knapptryckningar.

. Vår lansering idag kommer att sätta en ny standard när det kommer till att minimera riskerna med plattformsintegrationer” säger Tommy Essenholm, Head of Sales and Business Development PIM,  Vaimo.

”Produktinformationshantering är en grundläggande del av produktupplevelsen för att kunna erbjuda en bra kundupplevelse till önskad målgrupp, oberoende av vilken försäljningskanal som används. Därför är vi på Akeneo otroligt glada över att se Vaimo arbeta hårt för att lansera sin “Vaimo PIM Connector”. Den gör så att varumärken och återförsäljare verkligen kan skapa fantastiska produktupplevelser med en lösning som är integrerad mellan Akeneo och commercetools”, berättar Scott Rogers, VP Global Alliances and Channel, Akeneo. ”Vaimo är erkända som ledande när det gäller att hjälpa företag att implementera omnikanalstrategier och de utsågs i september 2021 till en Akeneo Gold Partner. Helt nya “Vaimo PIM Connector” är en verklig milstolpe i vårt partnersamarbete och vi ser fram emot en lyckad lansering” avslutar han.

“Lanseringen av Vaimos nya microservice kommer underlätta  plattformsöverföringsprojekt och kraftigt minska tidsåtgången för uppdatering av deras produktinformation. ”Vaimo PIM Connector” kommer att bli banbrytande för digital handel såväl B2B- som B2C” menar Dirk Weckerlei, Vice President of Global Partnerships, commercetools.

Vaimo samarbetar med både Akeneo och commercetools för att kunna erbjuda de allra bästa plattformarna och lösningarna på marknaden. Den nya microservice som “Vaimo PIM Connector” tillför säkerställer en sömlös upplevelse för samtliga företag med lösningar baserade på Akeneo och commercetools.

Relaterade Artiklar