Nytt e-handelsprogram ska skapa förutsättningar för framtidens cirkulära handel
Hem E-HANDEL Nytt e-handelsprogram ska skapa förutsättningar för framtidens cirkulära handel

Nytt e-handelsprogram ska skapa förutsättningar för framtidens cirkulära handel

Publicerat av: Redaktionen

I en värld där handeln växer i en rasande takt åt ett håll som kallas fast fashion och greenwashing, så är det tydligt att det finns en brådskande nödvändighet att ta ett större ansvar.

Satsningar som kan bidra till att det blir en exponentiell tillväxt åt hållbar- och cirkulär handel.

E-commerce Park of Sweden, känt för att vara en av de ledande aktörerna inom e-handelsvärlden, erkänner att omställningen går för långsamt och att de med sin position som inkubator för framtida e-handelsbolag har ett stort ansvar som de behöver axla bättre.

“Ärligt talat, omställningen mot en mer cirkulär och hållbar e-handel går för långsamt. Med den position vi har ser vi att det är vårt ansvar att göra något åt det,” säger Karsten Deppert, entreprenör och medgrundare av E-commerce Park of Sweden.

Med över 100 bolag som har accelererat sin e-handel genom deras inkubatorprogram, har E-commerce Park etablerat sig som en tongivande aktör i Sverige. Nu tar de ett steg framåt genom att introducera ett nytt program, parallellt med det befintliga, som fokuserar på entreprenörer som vill vara föregångare inom en mer hållbar e-handel. Deltagarna i programmet kommer att dra nytta av omfattande kunskap från branschledande experter inom både e-handel och hållbarhet, samt få tillgång till ett nätverk av likasinnade entreprenörer som delar visionen om en hållbar e-handel.

“Genom att kombinera E-commerce Parks erkända expertis inom e-handelsutveckling med ledande kunskaper inom hållbarhet, logistik och teknik skapar vi en unik grogrund för innovation. Vårt mål är att stödja företag som inte bara vill vara ledande på marknaden utan också vill göra det på ett ansvarsfullt och hållbart sätt,” förklarar Karsten Deppert.

Med detta initiativ vill E-commerce Park of Sweden accelerera omställningen mot en mer hållbar och cirkulär e-handel, och inspirera andra att följa deras exempel. Programmet utgår från Helsingborg, en central nod för svensk e-handel. Idag har enlgit en rapport från 2023 över en tredjedel av all svensk e-handel affärskritiska kopplingar till Helsingborgsregionen, med företag som Boozt, NA-KD, IKEA. Karsten med team hoppas kunna influera näringslivet i stort. Dessutom blir deltagarna på det nya programmet viktiga hållbarhets-mentorer för det andra programmet som riktar sig till mer traditionella e-handlare.

Nytt e-handelsprogram ska skapa förutsättningar för framtidens cirkulära handel“Vi ser detta som en möjlighet att inte bara transformera e-handelssektorn utan också att påskynda och leda övergången till en mer hållbar och attraktiv framtid. Det är både konsumentbeteende, nya tekniska lösningar och logistik som måste utvecklas. Det är vår ambition och vårt ansvar att vara en drivkraft för förändring,” avslutar Karsten Deppert.

Inkubatorprogrammet öppnar upp för ansökningar nu, och drar igång i september. Max 10 företag kommer att antas till programmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar