Authentic Beauty Concept stärker marknadsposition genom D2C
Hem E-HANDEL Authentic Beauty Concept stärker marknadsposition genom D2C

Authentic Beauty Concept stärker marknadsposition genom D2C

Publicerat av: Redaktionen

Henkel Hair Professional, en ledande aktör inom skönhet och hårvård, meddelar idag att premiumvarumärket Authentic Beauty Concept kommer att satsa på direkt-till-konsument (D2C) försäljning.

Genom en community-plattform med onlinebutik för en professionell och unik shoppingupplevelse online vill man engagera slutkonsumenter och stödja frisörer.

Detta steg är en del av företagets strävan att förbättra och anpassa sin kundupplevelse. Authentic Beauty Concept är ett holistiskt premiumvarumärke som erbjuder noggrant utvalda produkter inom hårvård och styling.

Varumärket har en strävan att hylla autentisk skönhet genom att erbjuda produkter som innehåller rena ingredienser med vegansk formula och en hållbar profil.

“Genom att satsa på D2C kan vi skapa en mer personlig och direkt relation med våra kunder. Vi tror att denna strategi kommer att stärka vår position på marknaden och göra oss ännu mer relevanta för våra kunder,” säger Johan Edqvist, Digital Ecommerce Manager på Henkel Hair Professional.

Authentic Beauty Concept är känt för sina högpresterande produkter med rena ingredienser från noggrant utvalda ursprung med vegansk formula. Företaget tror att denna nya satsning kommer att ge dem möjlighet att nå ännu fler kunder med sina rena och naturliga produkter. Genom att anamma en D2C-strategi kommer Authentic Beauty Concept att kunna erbjuda sina kunder en mer personlig shoppingupplevelse.

Andina Odhnoff, Head Of Authentic Beauty Concept i Sverige berättar att Henkel Hair Professional sedan augusti 2023 har utvecklat en ny 2.0-strategi och vision.

Authentic Beauty Concept stärker marknadsposition genom D2C“Vi är på en spännande resa och det är första gången i Henkel Nordens historia som vi öppnar D2C-försäljning. Vi har sedan augusti förra året jobbat fram en ny affärsmodell med fokus på B2C för ökad varumärkeskännedom och ett tydligt fokus på att driva lönsam tillväxt. Authentic Beauty Concept har alltid strävat efter att sätta kunden i centrum för allt vi gör. Genom att satsa på D2C kan vi fortsätta att göra just det, samtidigt som vi fortsätter att driva innovation och hållbarhet inom hårvård,” säger Andina.

Authentic Beauty Concept lanserar första svenska hemsidan någonsin i juni 2024.

Länk till hemsida: Authentic Beauty Concept – vegan hair care products

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar