AI-profil till Speqtas AB styrelse
Hem E-HANDEL AI-profil till Speqtas AB styrelse

AI-profil till Speqtas AB styrelse

Publicerat av: Redaktionen

Errol Koolmeister, framstående AI-profil, har valts in i Speqta ABs (”Speqta”) styrelse.

Han tillför viktig kompetens när techbolaget Speqta fortsätter sin satsning på AI för e-handlare.

Errol Koolmeister har en gedigen AI-erfarenhet efter att ha implementerat tekniken i flera stora bolag.

Han har bland annat varit AI-chef på H&M och arbetat med AI på Nordea och Vodafone.

Errol Koolmeister kommenterar:
AI-profil till Speqtas AB styrelse

Errol Koolmeister

“Jag ser en stor potential i Speqta och bolagets möjlighet att skapa värde inom den enormt stora Google shopping-kanalen. AI tekniken är framtiden för e-handeln och jag tror det finns fler kanaler för Speqta att utforska längre fram.”

AI för e-handeln handlar om att använda den mycket stora mängd transaktionsdata som branschen genererar till att göra budgivningarna inom Google shopping mer avancerade. Med AI kan e-handlarna bli mer träffsäkra i budgivningarna och därmed lönsammare.

Speqtas VD Fredrik Lindros kommenterar:

“Jag ser fram emot Errol Koolmeisters strategiska vägledning och att få ta del av hans förmåga att kombinera teknikimplementering med affärer. Vi har lanserat vår AI-tjänst Bidbrain och fortsätter bland annat att bygga AI-kompetens internt. Vårt nuvarande fokus är att utveckla Bidbrain vidare och Errol adderar ytterligare AI-kompetens till Speqta som är viktig för den framtida uppskalningen av verksamheten.”

Vid stämman omvaldes styrelseledamöterna Andre Lavold, Lisa Gunnarsson och Jari Piiponniemi och Fredrik Burvall omvaldes som styrelseordförande.

Relaterade Artiklar