Truecaller lanserar AI-driven Assistant för att filtrera bort bedrägeri- och bluffsamtal
Hem APPAR Truecaller lanserar nu AI-driven Assistant för att filtrera bort bedrägeri- och bluffsamtal

Truecaller lanserar nu AI-driven Assistant för att filtrera bort bedrägeri- och bluffsamtal

Publicerat av: Redaktionen

Efter förvärvet av Call Hero tidigare i år av lanserar nu Truecaller en AI-driven Assistant för att filtrera bort bedrägeri– och bluffsamtal.

Den första marknaden för lansering blir USA.

  • Truecaller Assistant kommer att finnas tillgänglig i appen på både iPhone och Android, på den amerikanska marknaden.
  • Assistant använder maskininlärning för att svara på dina samtal på ett naturligt språk.
  • Assistant screenar dina samtal, filtrerar bort spammare, berättar vem som ringer och varför.

Trots att nummeridentifikationstjänster funnits ett längre tag har de hittills inte helt levt upp till vad de lovade, eftersom det fortfarande inte är klart för mottagaren om ett samtal verkligen är viktigt. Cirka 86 % av amerikaner uppger att de bara svarar på samtal om de kan identifiera personen eller företaget som ringer. Nu behöver de inte längre avgöra det på egen hand.

Truecaller, världens ledande globala kommunikationsplattform, har lanserat Truecaller Assistant, en innovation som utnyttjar maskininlärning,en tal-till-text-funktion och teknologier för språkbehandling för att skapa den bästa lösningen för samtals screening i världen.

Truecaller Assistant, tillgänglig på både Android och iOS, är en anpassningsbar, interaktiv, digital assistent som ger användare möjlighet att svara på viktiga samtal och undvika oönskade sådana. Assistant svarar inom en sekund och förstår uppringarens förfrågningar med mer än 90 procent träffsäkerhet. Du kan direkt se en transkribering av vad den som ringer säger, så att du vet vilka de är och varför de ringer. Sedan kan du bestämma om du vill ta över samtalet, markera det som spam eller be den som ringer om mer information med ett knapptryck.

“Assistant är en game changer för den globala marknaden eftersom den gör så mycket mer än att bara blockera robotsamtal. Fram tills nu har du varit tvungen att fatta ett beslut på mindre än en sekund, om du tycker att ett samtal är viktigt”, säger Alan Mamedi, medgrundare och VD på Truecaller. “Assistant fokuserar på vad den som ringer säger för att filtrera bort robot samtal och spam så att du vet om samtalet är värt din tid eller inte.”

Truecaller Assistant kan provas gratis i 14-dagar, därefter kan prenumeranter lägga till Assistant som en del av Truecaller Premium. Tjänsten lanseras nu i USA på engelska. Vidare lansering kommer ske inom en snar framtid på andra marknader och på andra språk.

Med Truecaller Assistant behöver föräldrar inte ignorera samtal från sina barns skolor eller fritidsaktiviteter, resenärer behöver inte missa viktiga uppdateringar från flygbolag eller hotell, och i sitt arbetsliv kan man enkelt sortera inkommande samtal.

Truecaller lanserar AI-driven Assistant för att filtrera bort bedrägeri- och bluffsamtal“Vi skapade Assistant eftersom spam och bedrägerier har ökat så mycket att amerikaner är överförsiktiga och helt enkelt inte svarar på sina telefoner alls”, säger Raphael Mimoun, Cloud Telephony Product Director på Truecaller. “Assistant utnyttjar teknik som andra samtalsidentifieringstjänster saknar, så det blir mer tydligt vilka samtal du vill ta och vilka du kanske vill ignorera.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar