Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Tre tips på hur du vårstädar smart och stilfullt

Tre tips på hur du vårstädar smart och stilfullt

Publicerat av: Redaktionen

Fler än var tredje svensk tycker att det är krävande att dammsuga.

Hela 54 procent dammsuger antingen aldrig eller endast några timmar i månaden.

Tre tips på hur du vårstädar smart och stilfullt 4Det visar en färsk undersökning som Norstat gjort på uppdrag av Samsung Nordic. Men med enkla medel kan städningen bli både lustfylld och effektiv. Därför ger Samsung Nordic tre tips på hur du förgyller och effektiviserar städningen inför våren.

Våren är snart här och det är dags att rensa upp och göra rent hemma. Dock är den klassiska dammsugaren är ingen produkt man är stolt över att lämna framme. 55 procent av av svenskarna tycker att dammsugaren är ett störande element i inredningen. Något som enkelt kan lösas med färg, form och design. Med hjälp av en dammsugare med stilren design kan den enkelt bli en del av inredningen.

– Majoriteten av svenskarna i undersökningen gömmer sin dammsugare i städskåpet. De senaste åren har vi sett att våra kunder efterfrågar produkter som både förenklar vardagen och har en snygg design. Inte minst när det gäller städning. Genom att ha en dammsugare som du inte skäms över blir städning mer lättillgängligt i vardagen, säger Rikard Fornbäck, produktansvarig för vitvaror på Samsung i Norden.

Undersökningen visar tydligt att sladdlösa dammsugare samt robotdammsugare är de städprodukter som de unga föredrar.

Detta svarar 37 procent av de tillfrågade i åldrarna 18-29 år. De egenskaper som svenskarna anser är viktigast när man ska köpa ny dammsugare är sugkraft och att det ska vara lätt att rengöra,samt lättillgänglig att använda. Med Samsungs nya dammsugare BespokeJet dammsuger du med en sugkraft på upp till 210 watt. Den har dessutom automatisk tömning av dammbehållaren samt tvättbara filter. Detta håller inte bara dammsugaren ren och fräsch utan resulterar även i ett bra städresultat.

Tre tips på hur du förgyller vårstädningen

1. Välj bort, välj rätt

Att rensa sitt hem är inte bara bra för själen utan kan även göra gott för andra. Gå igenom garderob, kök och badrum och plocka bort kläder prylar som du inte använder längre. Paketera väl, städa ur och skänk bort eller återvinn det som kan komma till bättre användning av någon annan.

2. Investera i rätt redskap

Rätt redskap ger rätt förutsättningar, därför kan det vara smart att investera i rätt städprodukter. Med en färgglad sladdlös dammsugare blir städningen inte bara smidigare, utan även snyggare. Tillbehör så som Dual Soft action brush, Spray Spinning Sweeper1 och Pet Brush förhöjes upplevelsen ytterligare och dina golv hålls extra rena.

3. Kom ihåg möbler och hörn i hemmet som sällan syns

För att säkerställa ett dammfritt hem är det viktigt att regelbundet dammsuga ytor och möbler där man inte alltid kommer åt. Som en del av vårstädningen kan det vara bra att dammsuga madrasser, samt under och bakom stora möbler och vitvaror.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>