TikTok öppnar datacenter i Dublin för att hantera europeiska användardata lokalt
Hem APPAR TikTok öppnar ett datacenter i Dublin för att hantera europeiska användardata lokalt

TikTok öppnar ett datacenter i Dublin för att hantera europeiska användardata lokalt

Publicerat av: Redaktionen

TikTok meddelade idag att plattformen kommer att öppna ett datacenter i Dublin för hanterandet av europeiska TikTok-användardata, som fram till nu lagrats i Singapore och i USA.

Detta är ytterligare steg i TikToks nya strategi för datastyrning i Europa, som bland annat inkluderar att minimera dataflöden samt strikt begränsa datatillgången.

Förra året utvecklade TikTok sin strategi för datastyrning i Europa, baserad på principerna för lokal lagring av europeiska TikTok-användares data.

Det handlar bland annat om att minimera dataflöden utanför regionen samt strikt begränsa antalet anställda med tillgång till data till enbart omfatta de som behöver den för att utföra sitt jobb.

TikTok öppnar datacenter i Dublin för att hantera europeiska användardata lokaltNu tar TikTok ytterligare steg när det gäller datalagring i Europa genom att underteckna ett avtal för ett datacenter i Dublin på Irland, där plattformen kommer att hantera TikTok-användardata från Storbritannien och EES (EU-länderna samt Island, Liechtenstein och Norge). Datacenterverksamheten kommer att inledas i början av 2023, med fortsatt utbyggnad under resten av året.

TikTok har länge lagrat globala användardata i Singapore och i USA. Datacentret i Dublin möjliggör för TikTok att tillhandahålla en lokal lösning som stödjer sig på expertis och medarbetare från regionen.

– En lokal lösning är ett första betydande steg för att visa vårt långsiktiga engagemang i Europa och vår omfattande och konstanta satsning på dataskydd. Vi är ett framåtblickande företag där kreatörer och företags möjlighet till underhållning, förverkligande och trygghet alltid är vår högsta prioritet, säger Liv Sandberg, Managing Director på TikTok Norden.

Det nya datacentret innebär att TikTok fortsatt kan följa europeiska datariktlinjer samtidigt som plattformen minimerar dataflöden utanför regionen och därmed upprätthåller den globala interoperabilitet som krävs för att säkerställa att användarna i Europa kan förbli anslutna till communityt, som består av 1 miljard människor runt om i världen.

Relaterade Artiklar