Telia Cygate expanderar nu till Norge
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Telia Cygate expanderar nu till Norge

Telia Cygate expanderar nu till Norge

Publicerat av: Redaktionen

Telia Cygate öppnar nu portarna i Norge.

Det sker via Telia Norges företagsaffär – som därmed utökar sin portfölj av IT-tjänster och stärker förmågan att leverera helhetslösningar för digital infrastruktur som innehåller både telekom- och IT.

Telia Cygate bygger nu upp ett lokalt säljteam i Norge – och kommer till en början nyttja den svenska konsultorganisationen och ekosystem av partners för att leverera IT-lösningar till norska kunder.

– En allt tydligare trend på marknaden är att våra kunder efterfrågar helhetslösningar för sin digitala infrastruktur, där vi paketerar telekom med IT-tjänster. I Sverige gör vi redan det för en rad olika kunder i både näringsliv och offentlig sektor, som till exempel Ellevio, NCC, Coop och Region Skåne. Precis det kommer vi kunna erbjuda Telias norska företagskunder – med en unik spjutspetskompetens inom lokala nät, säkerhet och moln, säger Fredrik Sidmar, VD för Telia Cygate.

– Förutom att satsningen på Norge innebär att vi kan växa vår affär så är det också en möjlighet för våra medarbetare att få jobba med nya spännande kunder på en ny marknad, fortsätter Fredrik Sidmar

Telia Cygate expanderar nu till Norge– Vi går från att vara en leverantör av kommunikationstjänster till att bli en fullständig IT-partner för norska verksamheter. Med ett mobilnät i världsklass, en ledande 5G-position på marknaden och ett nationellt fast nät samt innovativ IoT-teknik så har vi en solid grund att stå på. Nu toppar vi det med tjänster för lokala nätverk och en bred portfölj av lösningar för att skydda kundens kommunikation. Inte minst förmågor som rådgivning, drift och support som gör till en viktig strategisk IT-partner till kunderna, berättar Jon Christian Hillestad, som är chef för Telias norska företagsaffär.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar