Surfa som hemma i 80 länder – Tre lanserar omfattande roamingerbjudande
Hem NYHETER Surfa som hemma i 80 länder – Tre lanserar omfattande roamingerbjudande

Surfa som hemma i 80 länder – Tre lanserar omfattande roamingerbjudande

Publicerat av: Redaktionen

Mer än varannan svensk har oroat sig för höga roamingkostnader när de rest utomlands och många har till och med lämnat mobilen hemma under semestern.

Surfa som hemma i 80 länder - Tre lanserar omfattande roamingerbjudande 2Det visar en ny Novusundersökning från Tre. För att svenskarna ska kunna använda mobilen i större utsträckning utomlands lanserar Tre idag tjänsten 3Världen. Det innebär att Tre-kunder nu har möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.

– Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet. Vi reser allt mer och vill kunna använda mobilen avslappnat när vi är iväg, utan oro för höga mobilräkningar. Med 3Världen kan man surfa som hemma i stora delar av världen. Med tjänsten fångar vi upp över 90 procent av våra kunders roaming, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Sommaren 2017 togs roamingavgifterna bort inom EU. Nu utökar Tre erbjudandet och ger både privat- och företagskunder möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.

Företag med 3Världen kan även ringa och sms:a från Sverige till 3Världen-länderna för samma pris som inom Sverige – något som tidigare kan ha kostat tusentals kronor.

Ny undersökning: utbredd roamingrädsla bland svenskarna

Att oroa sig för höga mobilkostnader i samband med utlandsresor känner många igen sig i. Över hälften av svenskarna (54 %) har oroat sig för höga roamingkostnader när de varit utomlands och var fjärde svensk har drabbats av oförutsett höga mobilkostnader vid resa utomlands. Det visar en ny undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Tre.

Nära var fjärde svensk har till och med lämnat mobilen hemma, eller stängt av den helt, under en resa av oro för höga mobilkostnader. Nästan var tredje svensk kollar sina barns eller partners telefon på semestern för att kontrollera att de till exempel har slagit av mobildata.

– Med lanseringen av 3Världen ritar vi om den svenska mobilmarknaden och tar på oss ledartröjan. Vi är övertygade om att 3Världen kommer att tas emot väl på den svenska marknaden, säger Johan Johansson.

Undersökningens resultat i korthet:

  • 54 % av alla svenskar har känt oro för höga roamingkostnader när de varit utomlands.
  • Var fjärde svensk (24.9 %) har drabbats av oförutsett höga mobilkostnader under en resa utomlands.
  • Nära var fjärde (23 %) har lämnat sin mobil hemma, eller stängt av den helt under, en resa av oro för höga mobilkostnader.
  • Nästan var tredje (30 %) svensk kollar sina barns/partners telefon på semestern för att se att de till exempel har slagit av mobildata. Bland 30-49-åringarna är siffran 47 %.
  • Största mobiloron när svenskar reser utomlands? Att den blir stulen (27 %). Höga roamingavgifter (23 %). Att batteriet dör (16 %).
  • Fler svenskar är rädda för höga roamingavgifter på semestern än att boendet inte lever upp till förväntningarna och att vädret blir dåligt (11 % respektive 10 % och 9 %).

Relaterade Artiklar