Smidigare resande i kollektivtrafiken med Fidesmo Pay
Hem BETALLÖSNINGAR Smidigare resande i kollektivtrafiken med Fidesmo Pay

Smidigare resande i kollektivtrafiken med Fidesmo Pay

Publicerat av: Redaktionen

Den 2 februari blev det möjligt för stockholmarna att blippa sitt betalkort mot biljettläsaren och betala för en biljett i kollektivtrafiken.

Smidigare resande i kollektivtrafiken med Fidesmo Pay

I och med detta blev även betaltjänsten Fidesmo Pay ett godkänt alternativ då du därmed kan blippa din wearable istället för ditt betalkort vid resor i Stockholm.

Det svenska techföretaget Fidesmo gör det möjligt att ansluta kontaktlösa tjänster, såsom betalning och biljetthantering för kollektivtrafik, till en mängd olika enheter, exempelvis wearables. Betalningstjänsten Fidesmo Pay finns nu som ett godkänt betalalternativ för att resa runt i Stockholm, då Pay-tjänsten gör det möjligt att blippa en wearable mot biljettläsaren istället för ett betalkort. Fidesmo Pay stöds av både Visa och Mastercard och gör det möjligt för banker att erbjuda sina kunder ett säkert och smidigt sätt att göra kontaktlösa betalningar genom att låta dem betala med exempelvis en wearable.

– Att möjligheten finns att använda sin wearable i kollektivtrafiken är mycket bra. Vi ser att kollektivtrafiken är en miljö där den kontaktlösa tekniken verkligen kommer till sin rätt, och att använda sin wearable med Mastercard eller Visa är fantastiskt enkelt och naturligt, säger Mattias Eld, VD på Fidesmo.

Relaterade Artiklar