Smart uppvärmning: ett enkelt medel mot tredubblade elpriser
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Smart hus uppvärmning: ett enkelt medel mot tredubblade elpriser

Smart hus uppvärmning: ett enkelt medel mot tredubblade elpriser

Publicerat av: Redaktionen

Europa förbereder sig som bäst för den dyraste vintersäsongen i mannaminne.

Enligt siffror från Stockholms Handelskammare väntas ett typhushåll i elområde 3 (innefattar stora delar av mellersta Sverige) få en elräkning på 85 000 kronor under perioden oktober 2022 – mars 2023.

Smart uppvärmning: ett enkelt medel mot tredubblade elpriser

Motsvarande summa för samma period förra året var 31 000 kronor.

I elområde 4, det vill säga södra Sverige, väntas notan att landa på 95 000 kronor. Förra året låg den på 34 000 kronor för ett typhushåll i området.

Enbart uppvärmning står för 79 procent av energianvändning i europeiska hushåll.

För att hjälpa hushåll att banta sina uppvärmningskostnader lanserar nu Tado, den europeiska ledaren inom klimatkontroll för det smarta hemmet, sin Energy IQ-funktion för hem med smarta termostater. Oavsett hur hushållet är uppvärmt blir det enklare än någonsin att ta kontroll över sina kostnader.

Energy IQ – gör otrevliga fakturaöverraskningar till ett minne blott

Tados Energy IQ-funktion låter användare uppskatta nästa månads elräkning och jämföra kostnaden med tidigare månader och tidigare år. Energy IQ är nu tillgängligt för alla Tado-användare med Auto-Assist-prenumeration. Hushåll ställer enkelt in mätaravläsningar i Tado-appen och kan därefter börja se mönster i sin energiförbrukning.

Tados månatliga energibesparingsrapport utgör en överskådlig presentation av data som bland annat visar den procentuella besparingen jämfört med föregående månad och en beräkning av hur många timmar den smarta termostatens funktioner har undvikt att slösa dyrbar energi.

Sänker elräkningen med 22 procent

Tado Smart Thermostat minskar energikostnaderna med i genomsnitt 22 procent genom funktioner som geofencing, som automatiskt stänger av värmen när ingen är hemma. Andra smarta funktioner inkluderar Open Window Detection, Weather Adaptation och Smart Schedules, vilket hjälper till att förhindra att energianvändningen i hemmet skenar i onödan.

Tado Smart Thermostat installeras på mindre än 30 minuter med en steg-för-steg-guide. Med trådbundna och trådlösa alternativ kan smarta termostater installeras i över 95 procent av hushållen över hela Europa. Alla element med en befintlig termostatisk ventil kan uppgraderas till en smart energibesparande radiator genom att skruva dit en ny smart termostat från Tado.

– Fler och fler hushåll utnyttjar en smart termostat, inte bara av bekvämlighet, utan som ett verktyg för att mäta och kontrollera sina elräkningar. Då behöver du inte längre gissa vad din energikostnad landar på eller bli överraskad när fakturan kommer, säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO på Tado.

Relaterade Artiklar